Domaine de Bellevue Sauvignon: perfecte witte wijn

domaine de bellevueVrijdagavond had ik een aantal vrienden en familieleden op bezoek. Als eerste wijn had ik de frisse witte Sauvignon Blanc van Domaine de Bellevue op tafel gezet. Daarmee was de toon voor de avond meteen gezet: positieve reacties en blije gezichten. Natuurlijk hadden we in ons proefpanel de Domaine de Bellevue al eerder geproefd; het is immers de nummer 1 in de wijnbloggers Witte Wijn Top 10. De Domaine de Bellevue Sauvignon Blanc is afkomstig uit de Franse Loire vallei en om preciezer te zijn uit de Touraine, een wijngebied waar de witte Sauvignon Blanc druif bijzonder goed gedijt.

Hij is te koop bij Grapedistrict en wordt door Harold Hamersma in zijn De Grote Hamersma 2013 wederom hoog gewaardeerd met het cijfer 8,5. Ook op verschillende internetsites behaalt deze witte wijn uitstekende scores.

Domaine de Bellevue Sauvignon Blanc: de perfecte witte wijn?

Je kan deze Domaine de Bellevue Sauvignon, een droge witte wijn, gerust een getalenteerd broertje van de grote Sancerres noemen. Voor een aantrekkelijke prijs krijg je een perfecte Sauvignon Blanc, ook nogeens verpakt in een mooie fles. De frisse smaak wordt aangevuld met een subtiel tikje zoet fruit en honing, dat na een tijdje ademen en een graadje opwarming duidelijker naar voren komt. Daardoor wordt deze zuivere witte wijn wat zachter en zeer toegankelijk. Uitstekend! Zie ook de proefnotitie.

In de wijnbloggers Witte Wijn Top 10 staat de Domaine de Bellevue al maandenlang op nummer 1 en we zien daar voor de lente geen verandering in komen.

De redactie

Voor het totstandkomen van onze Witte Wijn Top 10 proefden we, naast de Domain de Bellevue, onder meer: Castell de Raimat Chardonnay Prà Soave Classico, Fritz Haag Riesling trocken Cono Sur Organic Sauvignon Blanc
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.