Dimph Oerlemans

Wijnbloggers.nl Dimph OerlemansIk ben Dimph Oerlemans, geboren in 1951.

Ik ben altijd een wijndrinker geweest, bier en sterke drank hebben mij nooit kunnen bekoren.

Vroeger was het veelal een gewoon wit of rood wijntje. Ik ben iemand die van lekker eten houdt en wil daarbij een lekkere wijn drinken. Alles wat ik niet kende of ken moet ik proberen en dit geldt ook voor wijnen. Als ik ergens in een winkel ben of bij een wijnhuis wil ik het liefst van alles wat meenemen.

Sinds enkele jaren heeft mijn man de hobby om uitgebreid te koken, en ik zoek daar dan een bijpassende wijn bij. Hierover kunnen we dan gezamenlijk discussiëren of het een goede keuze is of dat het misschien toch iets anders had mogen zijn. Tijdens zo’n diner kreeg ik het compliment dat de wijnkeuze altijd zo goed was. Van onze diners hebben wij ook een blog gemaakt met daarbij de wijnen die we geschonken hebben.

Op een gegeven moment moest ik me gaan omscholen en heb er toen voor gekozen om SWEN 1 en SWEN 2 te doen. Daarna de vinologenopleiding gestart maar na 2 maal op examen te zijn geweest ben ik er mee gestopt. In de tussentijd ook nog enkele maanden stage gelopen bij de Hanos.

Door deze opleiding en de stage krijg je te maken met heel andere soorten wijn dan gebruikelijk. Ik was en ben nog steeds een Francofiel wat wijnen betreft, maar andere landen komen nu ook op tafel. Ook al ben ik niet meer met de opleiding bezig, ik blijf me interesseren voor wijn.

Elk jaar, tijdens de vakantie, bezoeken we dan ook een aantal wijnhuizen en komen met een goede voorraad terug.

Ik ben ook lid van de Brabantse Wijnsociëteit.

Bij de wijnsociëteit worden elke week maximaal 13 wijnen blind geschonken en worden ze beoordeeld door de groep die uit 15 tot 20 personen bestaat.

Door mee te schrijven op de wijnblog hoop ik mijn kennis van onbekende wijnen meer onder de aandacht te brengen, zodat andere mensen hiervan ook kunnen genieten.

 Alle artikelen van Dimph vind je hier...

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.