Diemersfontein Pinotage 2010

Diemersfontein Pinotage 2010 - wijngaardVandaag de proefnotitie van de Diemersfontein Pinotage 2010. De wijn is al eerder geproefd, maar vandaag is deze proefnotitie van de Diemersfontein Pinotage 2010 aan de beurt.

In het Zuid Afrikaanse wijngebied Paarl is Wellington een kleinere herkomstbepaling. Hier komen vooral elegante wijnen vandaan. Dit kleine gebied ligt ongeveer 20 kilometer boven Stellenbosch, wat ook wel de “wijnhoofdstad” van Zuid Afrika wordt genoemd. Deze wijn komt van het Estate Diemersfontein. Hun wijnen behoren tot de “premium brands” van deze regio.

Estate Diemersfontein

Diemersfontein  is van de familie Sonnenberg die het sinds de vroege jaren 1940 in hun bezit hebben. Max Sonnenberg koopt dan namelijk de 183 hectare grootte boerderij, die in de schaduw van de majestueuze Hawekwa gebergte ligt met een panoramisch uitzicht op zowel Du Toit’s Kloof en Bains ‘Kloof.

De eerste wijngaarden worden in de jaren 1970 aangeplant en in 20oo wordt er ook een wijnkelder gebouwd en begint met met het produceren van wijn. De wijngaard is aangeplant met bekende druivensoorten Shiraz, Pinotage, Cabernet Sauvignon, Merlot en met de “minder bekende” druivensoorten Viognier, Barbera, Roobernet en Mouvedre. Diemersfontein weet door de jaren heen aardig wat prijzen te winnen.

Diemersfontein Pinotage 2010 - flesDiemersfontein Pinotage 2010

Goed, wat staat er allemaal op de fles? Het is wel handig om te weten wat je gaat drinken!

Wijnhuis: Diemersfontein
Wijnjaar: 2010
Flesinhoud: 75cl
Soort: Rode wijn
Druiven: 100% pinotage
Alcohol: 14,5%
Land: Zuid-Afrika

Omdat het een Estate wijnhuis is, weet je zeker dat ze druiven uit hun eigen wijngaarden gebruiken. Deze wijn is gemaakt van de typisch Zuid Afrikaanse pinotagedruif. De wijn wordt volgens moderne technieken gemaakt en heeft zes maanden op hout gerijpt.

Mijn ervaring is dat deze wijn er baat bij heeft om eerst gekaraffeerd te worden. De aanwezige houttonen worden dan subtieler waardoor de wijn zich mooi en zacht ontwikkelt.

Wat proeven we?

In het glas een diepe, bijna paarse kleur. In de neus verleidelijk geurende aroma’s van rijp rood- en zwart fruit. Daarnaast kruidige geuren, houttonen, koffie en een hint van chocolade. In de mond sappig, fruitig en veel souplesse. In de mond komt de smaak overeen met de aroma’s.  De rijpe, zachte tannines en een lange, zwoele afdronk maken dit tot een prachtige wijn.

Waar kopen we de Diemersfontein Pinotage 2010?

Twents Genot € 13.50

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.