Chateau Margaux ’s derde wijn dit jaar op de markt

Chateau MargauxChateau Margaux, één van de beroemdste wijngoederen ter wereld en geclassificeerd als Premier Grand Cru Classé volgens het classificatiesysteem voor Bordeauxwijn van 1855, brengt dit jaar haar derde wijn op de markt. De eerste wijn van het chateau is de Grand Vin du Chateau Margaux en de tweede wijn is de Pavillon Rouge du Chateau Margaux.

De derde wijn: Margaux de Chateau Margaux 2009

Deze derde wijn, de Margaux de Château Margaux 2009,  is gemaakt van wijn die niet in aanmerking kwam voor de tweede wijn van het Chateau de Pavillon Rouge. Er zijn ongeveer 3000 kisten van deze wijn gemaakt en het merendeel hiervan zal in het najaar te verkrijgen zijn. Wat de derde wijn van het chateau zal gaan kosten is nog niet bekend.

De toevoeging van deze derde wijn, de Margaux de Chateau Margaux, aan het assortiment van Chateau Margaux betekent dat het Chateau eigenlijk vier verschillende wijnen produceert, als je ook rekening houdt met de AOC Margaux.

Wijnen Chateau MargauxPrijsbepaling

Naast de prijsbepaling van de derde wijn, is men ook bezig met de prijsbepaling van de jaargang 2012. “De sleutel tot een succesvolle lancering en campagne van de Grand Vin is de juiste prijs voor deze Grand Vin”, zegt Paul Pontallier, Managing director Margaux, tegen The Drinks Business. “De wereldmarkt is opener dan ooit, maar om tot een juiste prijs te komen voor onze wijnen, moeten we ook echt naar de markt luisteren.”

Vorig jaar kwam Margaux uit op € 360 per fles voorde jaargang 2011. Een prijsdaling van 40 procent als je kijkt naar een fles uit 2010 die € 600,- kostte.

Chateau Margaux

Chateau Margaux is gelegen in de Bordeaux, direct bij het plaatsje Margaux. Chateau Margaux omvat circa 77 hectare aan wijngaard, die gebruikt wordt voor de productie van rode wijn en 12 hectare, die wordt gebruikt voor de productie van witte wijn. De wijngaarden zijn aangeplant met de druivenrassen cabernet sauvignon (75 procent), merlot (20 percent) en cabernet franc en petit verdot (5%) en sauvignon blanc (samen zo’n 5 procent).

Naast de rode wijnen ( Le Grand Vin, Pavillon Rouge en nu dus de Margaux), maakt het chateau ook een witte wijn de Pavillon Blanc, die als de beste witte wijn van de Médoc wordt beschouwd.

Afgelopen weekend lieten we hier op Wijnbloggers de drie delen van een documentaire over de wijnindustrie zien en het tweede deel van deze documentaire is aan Chateau Margaux gewijd. Erg interessant om te zien!

Bron: The Drinks Business, Chateau Margaux

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.