Den Haag heeft Champagne pop-up store

champagne pop up store geopend
Initiatiefneemsters Ineke van der Poort en Joke Heeneman – Fotograaf Richard Mulder

Sinds vorige week is Den Haag een Champagne pop-up store rijker. Dinsdag 25 november werd aan de Frederik Hendriklaan in Den Haag de ‘Champagne Campagne’ pop-up store feestelijk geopend. Tijdens de opening kon men heerlijke champagnes proeven van zes kleine huizen, die niet onderdoen voor de grote bekende merken. In deze champagnehuizen werken de families al generaties lang samen om zelf champagne te maken. De betaalbare champagnes zijn nu te koop in deze eerste champagne pop-up store van Zuid-Holland. Champagne Campagne is tot half januari 2015 geopend. En dat is, zo met de feestdagen in zicht, goed nieuws, toch?

 

Over Champagne Campagne

Champagne Campagne is van dinsdag t/m zaterdag van 12.00 tot 18.30 uur geopend aan de Frederik Hendriklaan, in het pand waar hiervoor Bloemenshop Valko gevestigd was, naast de KPN winkel. Deze pop-up store is een initiatief van Ineke van der Poort en Joke Heeneman. Ineke heeft al enkele jaren een bijzondere hobby: het sparen van capsules. Dat zijn de “dopjes” die op de kurken van champagnes en mousserende wijnen zitten, vastgehouden door een muselet, een soort mini muilkorfje. Op zoek naar aanvullingen voor haar verzameling ontdekte zij en goede vriendin Joke Heeneman dat de kleine huizen heerlijke champagnes produceren. Al snel ontstond het idee om de bubbels van zes van deze huizen te selecteren en in Nederland te gaan verkopen.

In de pop- up store worden de champagnes van de volgende zes huizen verkocht:

Delouvin-Moreau
Robert-Allait
Bernard Clouet
 J.Charpentier
 Patrice GUAY
 Marina D.

Acht druivenrassen zijn wettelijk toegestaan voor de productie van champagne. In de praktijk worden slechts drie soorten verwerkt: pinot noir, pinot meunier en chardonnay. In de pop-up store is het tevens mogelijk reeds gekoelde bubbels te kopen. Bij aankoop van drie flessen krijgt men zelfs een blikje kaviaar cadeau. Meer informatie vind je ook op: www.onlinechampagnebestellen.nl

Locatie Champagne Campagne

De pop-up store bevindt zich aan het volgende adres:

Frederik Hendriklaan 132
2582 BH, Den Haag

– EINDE PERSBERICHT-

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.