De zomerwijnen van Wijnhuis Torres

Er staan wederom weer een aantal zomerse dagen voor de deur. Heerlijk! En daar worden we blij van. Met volle teugen geieten van iedere zonnestraal. Volle parken en terrassen stromen. De barbecue kan weer worden opgestookt en het tot in de vroege uurtjes natafelen kan beginnen. Gezelligheid, lekker eten en natuurlijk lekkere en mooie wijnen die bij de zomer passen!

De zomer line-up van Wijnhuis Torres: Duurzaam en tintel fris!

De familie Torres maakt zich sterk voor een duurzame toekomst. Zo gebruiken ze al 25 jaar geen chemische middelen om insecten en onkruid te bestrijden en zetten ze zich in voor CO2 foodprint reductie door te investeren in zonne-energie en gebruik van elektrische vervoersmiddelen. Om het zomergevoel compleet te maken heeft Torres drie verfrissende wijnen geselecteerd! In de picknickmand voor in het park, op het terras, bij de lunch of bij de barbecue!

torres verdejo

Verdeo – Wijnhuis Torres

Afkomstig uit Rueda, een van de spannendste wijngebieden van het moderne Spanje. Deze witte wijn is gemaakt van de Verdejo druif, heeft een prachtige bleekgele kleur en tonen van tropisch fruit met een vleugje venkel. Verrassend fris als aperitief en een goede begeleider van schaaldieren en verse vis.

Adviesverkoopprijs € 6,99

torres vina sol

Viña Sol – Wijnhuis Torres

De ultieme zomerwijn. Je proeft de zon die zo koesterend straalt over de wijngaarden in Penèdes. Een sprankje Catalaanse zon in de fles werpt, bij het openen ervan, zijn stralen in meer dan tachtig landen wereldwijd. De dromen, het doorzettingsvermogen en het enthousiasme van Miguel A. Torres creëerden één van de populairste witte wijnen in de wereld, de Viña Sol; alweer vijftig jaar tintelfris.

Adviesverkoopprijs € 7,49

torres natureo

Natureo – Wijnhuis Torres

Een bruiloft aan de kust of aan de andere kant van het land, wie rijdt er naar huis? Torres presenteert de vernieuwende wijntrilogie; de Torres Natureo in wit, rosé en rood. Met verrassend veel smaak, terwijl het alcoholpercentage en caloriegehalte juist heel laag is. Met andere woorden; de ideale wijn met het bikiniseizoen in het vooruitzicht of wanneer je liever wat minder alcohol drinkt.

– persbericht –

Wijnhuis Torres

Het Spaanse wijnhuis Torres is misschien wel het beroemdste en meest invloedrijke wijnhuis ter wereld. En ook nog het meest milieuvriendelijke.

Niet ver van Barcelona ligt het wijngebied Penedès. Hier komt die typische Spaanse wijn vandaan met bekende namen als Viña Sol, Gran Viña Sol, Sangre de ToroCoronas en nog veel meer.

Het familiebedrijf wordt geleid door Miguel A. Torres, de vierde generatie. Miguel Torres is meermalen uitgeroepen tot één van ‘s werelds beste en invloedrijkste wijnmakers. Hij heeft de traditionele manier van wijn maken weten te moderniseren.  Zijn motto is: “De beste wijn maken, die je kán maken”. En het uitgangspunt was dit te doen met respect voor de natuur en de omgeving. Hij experimenteerde met internationale druivenrassen in Spanje en zocht bijna verdwenen lokale druivenrassen op om deze opnieuw op te kweken. Inmiddels is Torres uitgegroeid tot een internationaal wijnhuis met wijngaarden in verschillende delen van Spanje, in Chili, Californië en zelfs in China.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.