Wat vreet zo’n wijnboer als Ilja Gort nou eigenlijk uit?

Ilja Gort: Samen met oenologues Bruno en Paul controleren we voortdurend al onze slobbertjes. En niet alleen die van ons, maar ook die van de concullega's.

Ilja Gort, wie kent hem niet?  Ilja Gort is de bekende Nederlandse wijnboer uit de Bordeaux die pas geleden regelmatig babbelend over wijn op de buis te vinden was. Ook is Ilja Gort ook bekend van la Tulipe die de Nederlander massaal kopen bij Albert Heijn. Wij van Wijnbloggers volgen Ilja en we vinden het erg leuk om te weten hoe Ilja op zijn château La Tulipe de la Garde druk bezig is met allerlei werkzaamheden die bij het hebben van een wijngaard horen. En dan rijst al snel de vraag: Wat vreet zo’n wijnboer als Ilja Gort nou eigenlijk de hele week uit?

De week van Ilja Gort

Nou, de vraag is duidelijk, Ilja, wat vreet jij eigenlijk de hele week uit?

“Wijn drinken natuurlijk. Samen met oenologues Bruno en Paul controleren we voortdurend al onze slobbertjes. En niet alleen die van ons, maar ook die van de concullega’s. Continu stellen we onszelf de vraag: ‘Zijn wij goed bezig? Liggen we nog op koers? Kan het goedkoper? Kan het beter?’ Niet zelden zitten we, de koffie & croissant koud achter de knopen, om 10 uur ’s ochtends al aan ons zevende glas wijn.”

De kasteeldas op het chateau van Ilja Gort

Tja, vertel nog eens wat…

“Onze wijn wordt lekker gevonden. Niet alleen door ons, maar ook door de kasteeldas. Om zich te verzekeren van onbeperkte aanvoer, heeft hij besloten zich direct onder de bron te vestigen. s’ Anderendaags wil de wijnboer zich zetten aan de voltooiing van zijn nieuwe boek. Gelukkig vormt de vitesse van het kasteelinternet een welkom excuus om de pen snel aan Maarten te geven.”

ilja gort - 3

Kom je weer op televisie?

Ja, De opnames voor een nieuwe serie Wijn aan Gort zijn begonnen. De wijnboerenmobiel moet dus overuren maken en dient liefdevol gesoigneerd. Terwijl de kasteelheer kalmpjes staat toe te kijken hoe bekwame lieden een lommerrijk hokje timmeren voor zijn wagenpark, klinkt er driftig getoeter van de oprijlaan.”

Postbode Marie-France brengt goed nieuws voor Ilja Gort

Ilja, er komt iemand aan…

“Het is postboderesse Marie-France met een speciale bestelling. Jaaaaa! Goud gewonnen! Château la Tulipe 2011. Op de Vinalies, het belangrijkste wijnconcours van Frankrijk, want dat is het Concours des Oenologues. Plus nog vier andere knallers!”

Ilja Gort wint goud!!

Nog voordat dit nieuws in de monohersen van de kasteelheer is ingeklonken, komt het bericht dat zijn Slurpwijnen ook nog ‘ns in Londen, Brussel en Bordeaux zijn bekroond met goud en zilver. In totaal tien vette medailles.
Dit is teveel voor de eenvoudige landman en hij kan weinig anders doen dan zich overgeven aan de gesel des vlezes. De wijnboerenminnares laat zich niet onbetuigd en stort zich op de productie van een prijswinnende makreel.
Cliquez ici voor het recept.

Ilja Gort aan een lekkere maaltijd: Pasta met makreel

Het gaat goed met de vraag naar jouw wijnen?

“Ja, niettemin is er door dat medaillegerinkel en de internationale erkenning een nijpend tekort aan onze chateauwijn ontstaan. 843 Nederlandse Appies hangen elke dag aan de phone waar we blijven met onze topslobber.”

Vrachtwagen AH bij het chateau van Ilja Gort: Er is ondertussen een nijpend tekort ontstaan aan de chateauwijn...

Ik zie ook nieuw aangeplante wijnstokken?

“De twee jaar geleden vers aangeplante vignoble staat er potent bij, maar we moeten nog minimaal twee jaar wachten voordat we daar enigszins drinkwaardige slurp van kunnen oogsten. Niettemin wordt er besloten in allerijl een nieuw stuk wijngrond te ontginnen.”

Nieuwe aanplant op de wijngaard van Ilja Gort

‘Even een paar steentjes eruit schoffelen,’ denkt de wijnboer monter en grijpt zijn hark van de kapstok. Maar helaas, daar vindt de flierefluiter het lid op de neus. Zijn Château is namelijk gelegen op een uitzonderlijke locatie. Alsof de oergoden wisten wat voor type mannetje daar 250 miljoen jaar later zou komen te wonen, hebben zij tijdens het ontstaan der aarde alle rotsblokken van de hele planeet naar die ene plek geschoven. Voor de foto poseert de wijnboer, die daar natuurlijk geen reet aan gedaan heeft en alleen maar heeft staan toekijken hoe stoere mannen in bulldozers zijn wijngaard rotsvrij shovelden, even naast de berg aardrotsen.

Allez, Hartelijk Santé!

Ilja Gort & Arie Benda

Ilja Gort gaat even schoffelen.... Echt niet.

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.