De Waanzinnige Wijnwinkel aan de wijntafel!

Een passie voor wijn….. Hoe kan je dat beter tot uiting laten brengen dan het starten van een wijnwinkel, beter gezegd een ‘Waanzinnige Wijnwinkel.  Robert bracht samen met zijn vrienden, Jan en Yolande, zijn droom in verwezenlijking door de Waanzinnige Wijnwinkel te beginnen. Niet de grote, maar de kleinere wijnboeren vullen met hun kwaliteitswijnen het assortiment aan. De Waanzinnige Wijnwinkel heeft als belangrijk motto ‘heerlijke wijnen tegen eerlijke prijzen’. Oftewel h’eerlijke wijnen. Wij, van Wijnbloggers, willen jullie graag op de hoogte stellen van deze passievolle winkel.

Passie voor Wijn

De Waanzinnige Wijnwinkel is niet zomaar een wijnwinkel die u in een dorpje tegenkomt. Via de website zijn er uit verschillende regio’s binnen Frankrijk wijnen te bestellen, die vervolgens binnen 48 uur bij u bezorgd worden. Samen met zijn vrienden Jan en Yolande, bracht Robert de Waanzinnige Wijnwinkel in werkelijkheid: Robert, met rijke ervaring in het runnen van een wijnwinkel en grote passie voor wijn, Jan, ex-voorzitter van een wijnclub en wijnmaker, Yolande, vrouw van Jan en verzorger van de inkoop en  logistiek van de Waanzinnige Wijnwinkel. Deze 3 toppers zorgen ervoor dat de beste wijnen van kleinere wijnboeren bekend worden. Het verkopen van wijn is niet alleen het verkopen van de fles. De lange weg van het kiezen van de druif tot aan het bottelen van de wijn zijn dagelijkse discussies om zo tot de beste kwaliteit te komen.

Naast de druif wordt er juist rekening gehouden met de klant zelf. Wat wil men graag drinken? Wat vinden ze lekker? Bij de Waanzinnige Wijnwinkel is het de uitdaging om aan beide criteria te voldoen en zo de lekkerste wijnen voor een goede prijs te kunnen verkopen. Kwaliteit en service staan voor de Waanzinnige Wijnwinkel voorop!

Wijn

 Waanzinnige wijnwinkel

Het idee voor de wijnwinkel werd doorgevoerd, omdat het team de passie voor wijn wilden delen. Een lekkere wijn van de kleine wijnboer, tegen een scherpe prijs.
Maar waarom wordt er gekozen voor de naam ‘Waanzinnig’? Zij positioneren zich op een dusdanige manier dat de wijnen binnen het assortiment altijd waanzinnig zijn. Sinds het bestaan van de Waanzinnige Wijnwinkel worden de wijnen, door andere wijnwinkels, ook als waanzinnig beschreven. Voor Robert en zijn compagnons is dit een geweldige erkenning. In de wijnwinkel zijn er verschillende soorten wijnen te vinden. Voor iedereen is er wat. Zo zijn er naast de h’eerlijke en Franse wijnen, ook ecologische en wijnen van de kleinere gepassioneerde wijnboeren te vinden. Daarnaast wordt er wijnadvies/ wijn-spijsadvies gegeven. Hier komt nogmaals naar voren dat service een belangrijk element binnen de Waanzinnige wijnwinkel is.

Spaanse wijngaard 1

Waanzinnige wijn

Natuurlijk is het ook handig om te weten wat een goede wijn is.  Om nu alvast een tip te kunnen geven, hebben wij aan de Waanzinnige Wijnwinkel gevraagd welke wijnen er nou écht lekker zijn. Voor de wintermaanden is dat bijvoorbeeld een Château de la Grave 2010. Voor de zomermaanden is de Anjou Gamay een échte aanrader.
Wilt u de bestlopende wijn van de wijnwinkel proberen? Dan moet u kiezen voor de Bourgogne Tonnerre – Chevallier d’Eon 2010, een fleurige en verfrissende Chardonnay.

Nog niet voldaan na deze waanzinnige wijnen? Dan vindt u hieronder nog enkele tips:

  • Rood- De wijn “Les Gélinottes”, een Ventoux 2011 (Rhône streek) is explosief lekker. Zeer fruitig (rode bessen, frambozen en bramen) en kruidig. Een soepele, smaakvolle wijn om van te genieten.
  • Rose- De Cabernet d’Anjou van het wijndomein Le Logis du Prieuré is een klasse apart, en steekt met kop en schouders boven de andere wijnen van deze appellation uit. Ieder jaar weer is dit een evenwichtige, verfrissende lichtzoete rosé. Lekker als aperitief, bij een barbecue, of zelfs bij oosterse- en Aziatische gerechten.
  • WitOp een terrasje: De wijn “1712(Vin de France 2011) is een lekkere, verfrissende witte wijn en een zeer aangename verrassing voor een wijn in zijn prijsklasse.
  • Aan tafel / om rustig van te genieten- Les Porcheronnes 2011 (Pouilly Fumé) is een levendige Sauvignon wijn met intense.

 

Geschreven door: Carlijn van der Wild – Wijnbloggers.nl

Enhanced by Zemanta
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.