De Viña San Pedro, 1865 Sauvignon Blanc

*Ding-Dong* de deurbel gaat. Ik kijk door het raam naar beneden om diegene die onaangekondigd voor de deur staat te kunnen bekijken. Tja, vanaf 3 hoog is dat soms niet al te makkelijk te identificeren. ‘Had jij iemand uitgenodigd vraag ik aan een van mijn huisgenoten’, ‘Uh nee antwoordt ze’. Ik roep naar beneden om erachter te komen wie het is. En jawel hoor het is Post NL. Ze komen me verblijden met een heerlijke fles wijn, althans dat denk ik.

wijn in doos Ik ren vrolijk naar beneden om de fles in ontvangst te nemen en open gehaast de doos. In de doos zit een heuse fles Viña San Pedro, 1865 Sauvignon Blanc. Yeah, ik heb een voorkeur voor witte wijn en dan in het bijzonder ben ik meestal zeer gecharmeerd van de Sauvignon Blanc. Ik ben eerlijk gezegd nog niet bekend met deze wijn en jullie wellicht ook niet dus hier eerst wat achtergrondinformatie.

Omschrijving Viña San Pedro

De selectie 1865 is een eerbetoon aan de oprichting van Vina San Pedro, nu 150 jaar geleden. Deze Sauvignon Blanc komt uit hun wijngaard in Leyda Valley, gelegen op 4 kilometer van de Stille Oceaan. De oogst is handmatig. De trossen worden ontsteeld, waarna schilinweking voor 4 tot 6 uur volgt. De vergisting is in RVS bij een temperatuur van 11 tot 12 graden. De wijn heeft een lichtgele kleur met een zweem groen. De aroma’s doen denken aan citrus, grapefruit, witte asperges en de smaak is heerlijk fris. Body, minerale tonen en goede lengte.

1865

 

Viña San Pedro

Artikelnummer: 43619
Product: Wijn
Inhoud: 0.75L
Alcoholpercentage: 13,5%
Land: Chili
Streek: Leyda valley
Kleur: Witte wijn
Druivensoorten: Sauvignon blanc
Afsluiting: Screwcap
Jaar: 2014

Conclusie Viña San Pedro

Al met al, heerlijk genoten van deze fles wijn. Ik vind het altijd bijzonder als ik zomaar iets ontvang, dus blijf ik flessen echt eeuwen bewaren. Dan bedenk ik me vaak dat ik niet eens weet waarvoor ik ze bewaar. Een bijzonder moment denk ik. Het is echter al bijzonder genoeg dat ik lekker in Amsterdam met mijn vriendinnen samenwoon dus heb toen toch maar besloten dat een donderdagavond gezellig in de keuken met zijn alle bijzonder genoeg is. Hebben allen genoten van deze fles wijn. Voor herhaling vatbaar.

 

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.