Dé top 5 wijnen om je baas cadeau te doen

Vintake

Het is weer zover, je baas is jarig. Je hebt ook dit jaar weer geen idee wat je hem kan schenken. Je weet dat hij/zij een wijnliefhebber is en je denkt dat je er op die manier goed vanaf kan maken. Volgend probleem: waar maak je nou de juiste indruk mee? Je wilt er niet teveel aan uit geven, maar het is wel een wijnkenner en slechte wijn haalt hij er zo uit en dan kan je helemaal fluiten naar die promotie. GEEN NOOD! Vintake helpt! De juiste wijnen die precies de juiste indruk geven. Laat deze blog alleen niet aan je baas lezen, want dan weet hij/zij waar jij de mosterd hebt gehaald. #wijnopmaat

Categorie Wijnen voor je baas

5. Murua Rioja Reserva / Rioja / Spanje / ROOD
Je baas is er eentje van de oude stempel. Casual-Friday daar doet hij niet aan. Het krijtstrepenpak is altijd vers gestijfd. Een smartphone heeft hij ook alleen omdat het moet, maar hij houdt deze wel in beschermend hoesje aan zijn riem geklipt. Hij is OLD-SCHOOL.

Geef deze baas een fles Murua Rioja Reserva. Een Rioja van de oude stempel. Niet dat hippe wat veel jonge boeren in Spanje doen. Gewoon traditioneel, zoals vader het deed, zoals opa het deed. Een volle rijke wijn, die echt 2 uur van tevoren moet worden open gezet. Als de geuren van de rijping op eikenhout het glas uit stuiven en je na de eerste slok even op adem moet komen, dan weet je het zeker: Dit is een OLD-SCHOOL Rioja.

4. Jules Taylor Grüner Veltliner / Marlborough / Nieuw Zeeland / WIT
Je baas is die gast die zich nooit naar zijn leeftijd gedraagd. Zelfs na zijn 40ste gaat hij nog met 200km/h door het leven. Altijd onderweg, vergaderingen en conferenties worden altijd gecombineerd met een parachutesprong of een paar rondjes op de kartbaan. En hij komt altijd naar het kantoor op de motor. Ja inderdaad een Aprillia FV2-1200.

Doe deze baas een groot plezier met een fles Jules Taylor Grüner Veltliner. Een vreemde eend in de bijt deze Oostenrijkse druif in Nieuw-Zeeland, maar perfect uitgevoerd. Het fruit springt het glas uit en met elke slok krijg je die kruidigheid en peperigheid in de afdronk. Deze wijn is zo lekker dat je maar een half uurtje nodig hebt met de fles daarna heb je genoeg energie voor die Base-jump die je al zolang wilt doen.

3. Benoit Ente Bourgogne Chardonnay / Puligny Montrachet, Bourgogne / Frankrijk / WIT
Jouw bazin is die elegante baas. Haar kapsel zit altijd perfect, de make-up is er wel maar zo subtiel dat het puur ondersteunend werkt. Je vraagt je altijd al af hoe vroeg ze moet opstaan om dit voor elkaar te boxen en als nog als eerste op het kantoor te zijn. Naaldhakken zijn standaard en haar kousen zijn zo dun dat je moet oppassen dat je niet te lang staart.

Dit schreeuwt om de elegantie en subtiliteit van witte Bourgogne. Benoit Ente is de meester van de elegantie. Zijn wijnen schreeuwen nooit, ze fluisteren zacht. Een geweldige zuurgraad is de ruggegraat van deze Chardonnay, maar de expressie van het microklimaat in Puligny Montrachet is waar deze wijn om draait. 

2. Springfield Methode Ancienne Chardonnay / Robertson / Zuid-Afrika / WIT
Oei, wat nou als je baas zo’n positiviteitsgoeroe is….. Emile Ratelband is er niets bij. Zijn handdruk is een ‘hippe’ bovenhandse handclap. Elke beslissing wordt bezegeld met een iets te harde ‘high five’. Je weet aan het begin van de week zeker dat je in ieder geval: twee ‘bear hugs’ gaat krijgen, één keer een schoudermassage krijgt terwijl hij achter je stoel staat en wil weten wat je aan het doen bent en gemiddeld 34 C’MON’s krijgt. En ja hij is het type baas wat nog steeds de zin “Let’s rock ’n roll people” gebruikt.

Voor al dit positive thinking geef je hem gewoon de ‘Methode Ancienne’ Chardonnay van Springfield Estate. Dit is een wijn volgens klassieke pricipes gemaakt en dit is een wijn waar je van tot  rust komt. Deze wijn komt niet op de markt voordat deze helemaal perfect is. Rust is genomen om deze wijn te creeëren en rust zal de drinker ook toekomen. Even een moment om met de voeten omhoog, diep uit te ademen en te genieten van de mooie rijke tonen van getoast amandel en rijp fruit. Deze wijn is het perfect “NU EVEN NIET!” moment. Tsjakka!

1. Ripasso Corte Sant’ Alda / Veneto / Italië / ROOD
Wat nou als je baas gewoon je baas is. Geen specifieke kenmerken, hij gedraagt zich als je baas, hij kleedt zich als je baas, hij IS je baas, maar meer ook niet. Eigenlijk weet je helemaal niet zoveel van hem. Je weet zijn favoriete voetbal team niet, je weet niet eens of hij wel van voetbal houdt. Muziek luistert hij niet, tenminste dat denk je, je hebt weleens gedacht dat je hem zag tijdens een dancefeest, maar zeker weten doe je dat niet.

Maar je wil wel laten zien dat je goeie smaak hebt, want jij wil een streepje voor hebben als dat plekje hoger op de ladder vrijkomt. Geen zorgen! Geef deze beste man een fles Ripasso van Corte Sant’ Alda. Dit is de wijn die iedereen lekker vindt. Gegarandeerd altijd raak! Maar nog mooier is het feit dat je met deze wijn ook nog indruk maakt. Het feit dat je weet wat Ripasso is (het jongere broertje van Amarone, gedeeltelijk gemaakt van ingedroogde druiven) maakt al indruk.

De top 5 wijnen gaan ook op als de baas in kwestie een haar is in plaats van een hem.

Vintake. Wat is dat?
Vintake is een vernieuwend wijn-concept waarbij onze klant een unieke service ontvangt vanuit een op maat gemaakt klantprofiel. Doel is om je te overtuigen met betere kwaliteit. 

Wij zijn twee bevlogen wijnadviseurs die op de Nederlandse wijnmarkt hét onderscheid maken tussen prima wijnen en “de krenten uit de pap”. Wij bezitten een rijke ervaring in de gastronomie en worden omringd door het beste wijn-netwerk dat Nederland te bieden heeft.

Wij werken zonder vast assortiment, en gaan selectief op zoek bij specialisten naar de juiste wijn, voor de juiste plaats, uiteraard voor de juiste prijs. Onze voorliefde voor wijnen met karakter, kwaliteit en exclusiviteit schijnt door in de keuzes die wij voor onze klanten maken.

Van eenvoud tot high-end, altijd betere kwaliteit!

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.