De geschiedenis van wijn in een infographic

geschiedenis wijnWijn is er al een eeuwigheid. Als je verhalen leest over vroegere tijden dan komt daar vaak wel al wijn in voor en als je oude schilderijen of afbeeldingen bekijkt, zie je daar ook menig vaatje op voorkomen. Maar hoe zit dat nu met wijn? Wat is er terug te vinden over wijn in de geschiedenis?

De geschiedenis van wijn gaat eigenlijk zo’n 8000 jaar terug naar Georgië. Georgië geldt als de bakermat van de wijncultuur. In Georgië zijn bij opgravingen oude kleien potten gevonden die zo’n 7.000 jaar oud zijn. In deze potten vond men resten van druivenpitten. Georgië is dan ook het oudste wijnland ter wereld. Vanuit Georgië heeft de wijncultuur zich via Turkije, Syrië en Libanon verder verspreid naar Europa. En onder invloed van de Romeinen is het meer en meer ingebakerd in de verschillende culturen in Europa. Europeanen die vertrokken naar overzeese gebieden, namen het ook weer mee en zo raakte het verspreid over de hele wereld. De geschiedenis even snel in een notendop.

In onderstaande infographic, gemaakt door Winefolly, is deze geschiedenis weergegeven en zie je een mooie weergave van een aantal hoogtepunten in de geschiedenis van wijn. Wil je meer weten over het ontstaan van wijn en de geschiedenis ervan? Op dit blog staan een aantal filmpjes van Hugh Johnson, die een hele serie van filmpjes heeft gemaakt over dit onderwerp. In zijn filmpjes neemt Hugh Johnson je mee naar het Romeinse Rijk, ga je met Hugh op bezoek bij Duitse monniken, maar duikt hij ook in de geschiedenis van Champagne en een aantal bekende huizen met klinkende namen en een oude traditie, op zijn eigen originele wijze.

Infographic: De geschiedenis van wijn

Geschiedenis van wijn infographic

Bron: Winefolly

Ander leuke infographics

Van een lege fles tot de fles in de schappen infographic
Infographic Britse consumptie 
Je moet wijn niet drinken als…. (infographic)
Druiven en wijnsoorten in een infographic
Het bewaren  in een infographic
Hoe rode wijn gemaakt wordt in een infographic
De Aziatische keuken (infographic)
Weetjes over champagne in een infographic
De caloriebattle
Bourgogne – cijfertjes en weetjes
Proeven, doe je zo!
Volgende halte Pouilly Fuissé
Je eigen glazen ingooien
De ideale temperatuur om te serveren
Wat in een vat zit…

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.