De beste Zuid-Afrikaanse wijnen

British Airways uitgeroepen tot ’s werelds beste luchtvaartmaatschappij voor wijnen

08 APRIL 2015
SAMENVATTING

British Airways heeft onlangs vier gerenommeerde Cellars In The Sky Awards ontvangen van Business Traveller Magazine. Chris Cole, Food and Beverage Manager bij British Airways, nam de verschillende prijzen in ontvangst en onthulde een van de geheimen van deze overwinning – “De wijnen uit de Zuid-Afrikaanse regio zijn van topkwaliteit”.

5420

Volgens Chris Cole laten de onderscheidingen zien hoe British Airways zich inspant om goede wijnen te koppelen aan specifieke vliegbestemmingen. Hij legt uit: “De laatste jaren hebben wij op die manier verschillende wijnregio’s’ gecreëerd binnen ons gamma aan bestemmingen, waardoor we onze wijnselectie echt kunnen afstemmen op de plaatselijke markt. Omwille van de kleinere afzetmarkt per wijn, kunnen onze wijnkopers tegenwoordig zowel bij kleinere wijndomeinen als enkele grote spelers terecht om de gewenste wijnen aan te kopen.”

Daarnaast trok British Airways ook een toegewijd team van professionele koks aan om in samenwerking met de wijnkopers ervoor te zorgen dat de menu’s aan boord en de geselecteerde wijnen elkaar goed aanvullen.

Chris Cole: “Zo laten we zakenreizigers op onze vluchten van en naar Kaapstad en Johannesburg kennismaken met enkele uitstekende Zuid-Afrikaanse wijnen. Deze maand in onze Club World-cabine bestaat de keuze uit een ‘Kloof Malbec’, een ‘Oldenburg Chardonnay’ uit Stellenbosch, een Europese scherpe ‘Mas de Daumas Gassac’ en een ‘Châteauneuf-du-Pape’. Stijl, smaak en klasse ten top!”

Hij voegt eraan toe: “Wijn proeven is een van de populairste activiteiten onder toeristen in Zuid-Afrika en wij zijn er trots op dat wij onze passagiers reeds kunnen laten genieten van enkele van de beste flessen van het land voordat ze voet aan grond hebben gezet. Het doet ons goed om onze reizigers in Club World een brede selectie van uitstekende wijnen te kunnen aanbieden aan boord – Het is een privilege om hen dagelijks zowel nieuwe, verborgen wijnkastelen te laten ontdekken evenals hen de traditionele wijnen te kunnen aanbieden die klanten bij British Airways verwachten.”

British Airways ontving tijdens de uitreiking de overkoepelende ‘Cellar In The Sky’-prijs evenals de onderscheidingen voor ‘Best Business Class Cellar’, ‘Best First Class Red’ en ‘Best Business Class White’ op basis van stemmen door de lezers van het Business Traveller Magazine en een professionele jury van wijnexperts.

Meer informatie over het vluchtaanbod van British Airways op Kaapstad en Johannesburg en partnermaatschappij Comair voor aansluitende binnenlandse vluchten (Durban, Victoria Falls en Port Elizabeth), is te vinden op www.ba.com.

-Persbericht-

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.