Davidoff sigaren en wijn. Ja écht!

Als ik zeg: sigaren, masterclass, vrouwen, wijn, champagne, sherry, dan zeggen jullie.. Waarschijnlijk helemaal niets, jullie denken vast wat hebben deze onsamenhangende woorden met elkaar te maken? Ik zal het allemaal haarfijn uitleggen. Het is vrij simpel, namelijk: de ladies masterclass van Davidoff. En dan heb ik het niet over de parfum lijn van Davidoff maar over sigaren. Jawel lieve wijnvrienden, ik heb een masterclass sigaren gehad. Ik zal eerlijk zijn, ik ben geen sigaren rookster maar sta wel open voor nieuwe ervaringen en dan vooral in combinatie met wijn.

image3 (3)De insteek van deze zeer educatieve avond was het informeren en enthousiasmeren van vrouwen die weinig tot niets weten van het fenomeen sigaren maar daar wel af en toe zin in hebben en dan ook de combinaties met allerhande dranken waar onder wijn. Ik was vooral geïnteresseerd in het geweldige gedeelte van de combinatie sigaar en wijn. Want die is er zeker. Sigaren zitten net als wijn vol met aroma’s zoals koffie, aarde of peper (hey waar kennen we dit toch van? wijn, wijn en nog eens wijn) en sterke aroma’s matchen met een volle krachtige wijn. Lichte aroma’s gaan weer goed samen met Champagne. Ik als sigaar leek moest toch wel om de volle ervaring mee te maken een gokje wagen. Ik ging voor de meest lady like sigaar en dronk daarbij een glas Piper Champagne. Op de foto zie je hoe goed een sigaar me staat.

Wij hebben mogen ruiken, voelen van de bladeren waar de sigaren uiteindelijk van gemaakt worden. Een arbeidsintensief proces, want van plantje tot sigaar ben je minimaal 5 jaar  verder. Dat deed me weer denken aan wijn. Een wijn heeft tijd nodig en wordt in het geval van een kwaliteitswijn alleen maar beter naar mate de tijd vordert. Zo ook bij sigaren. Sigaren dienen in een ruimte te zijn waar 75% luchtvochtigheid is. Nooit geweten, maar daar heb je dus speciale opbergkastjes voor de zogeheten humidor. En wist je dat je zelfs een perfecte manier van sigaren knippen hebt. En dat je een sigaar op een bepaalde manier moet aansteken , omdat anders de tabak aanbrandt. En dat een sigaar een fermentatieproces ondergaat net als wijn. Wijn en sigaren ze zouden zo familie kunnen zijn!

image2 (9)De flagshipstore van Davidoff bevindt zich in de sjieke van Baerlestraat te Amsterdam en het was een voorrecht om deze absurd luxe winkel van binnen te mogen zien alsmede een mooi verhaal over vakmanschap en liefde voor een product te mogen aanhoren. Wijn en sigaren wie had dat gedacht, er zijn velen overeenkomsten en ze gaan zelfs voor de liefhebbers goed samen. Achter wijn zit een fantastische wereld maar de sigaar heeft me toch ook geraakt. Ik vond het een leerzame bijeenkomst! Voor de sigaren rokers onder ons zou ik zeggen verdiep je eens in de combinatie sigaar en wijn. Wie weet vind je daar hele bijzondere dingen.

Ben je benieuwd hoe een sigaar een sigaar wordt? Dat komt goed uit want ik heb hier een leuk filmpje. Enjoy!

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.