De top 5 wijnen om mee te nemen tijdens een date!

date-wijn combinaties

Een tevreden klant vroeg ons vorige week om een wijn uit te zoeken waarmee hij een goede indruk kon maken. Hij had namelijk een leuke date gepland en zocht de perfecte wijn om de juiste hoeveelheid indruk te maken. Dit bracht Vintake Wijn op Maat op het idee om de volgende top 5 te wijden aan wijnen die het goed doen op een date. Het ‘type’ date verschilt nogal, daarom heeft Vintake “date-wijncombinaties” gemaakt waarbij de wijn goed aansluit bij verschillende dates. Vintake sommeliers denken met u mee!

Categorie Date-Wijn top 5

5. Villard Noble Sauvignon / Colchagua / Chili
Een romantisch avondje thuis. De open haard knettert, Marvin Gaye komt zachtjes uit de stereo, de voor- en hoofdgerechten zijn inmiddels verorberd en de Franse kaasjes smelten nog net niet weg. Voor deze zwoele avond adviseert Vintake een prachtige zoete wijn die fantastisch aansluit bij de mooie kaasjes. Alleen de term ‘dessertwijn’ doet dit godendrankje te kort. De potentie van de Sauvignon Blanc is hier ten volste benut. Een gegarandeerd succesnummer!

4. Spy Valley Sauvignon Blanc / Marlborough / Nieuw Zeeland
Een prachtige zomerdag, niet te warm, maar het is zeker weer voor blote benen. Je hebt wat lekker vers fruit op de markt gekocht, een fijn groot kleed meegenomen en jullie liggen in het Oranjepark te genieten van het weer. Dan draai je de schroefdop (altijd handig in het park) van de fles Spy Valley en kan het feest pas echt beginnen. Super frisse Sauvignon Blanc, de juiste balans tussen fris en zuur. Houdt de fles lekker cool en voor je het weet heb je nog een fles nodig!

3. Arandinos Crianza / Rioja / Spanje
Je hebt je date bij je thuis uitgenodigd, want een ‘Home-cooked meal’ daar valt niet aan te tippen. Je leert nog snel het recept voor een geweldige Boeuff Stroganoff uit je hoofd, maar verkondigd natuurlijk dat dit al jaren je ‘Signature’ gerecht is. De Rioja Crianza staat al even te ademen in het karaf en wanneer je de wijn eindelijk in de glazen schenkt is deze helemaal perfect. De extra lucht doet de Temperanillo druif ontzettend goed. Er zit prachtig fruit in deze wijn, gecombineerd met heerlijk gerijpte tonen door het houtgebruik.

2. Errazuriz Estate Pinot Noir / Colchagua / Chili
Lekker een avondje op de bank met een leuke film en een lekker flesje wijn. Het klinkt heel simpel maar het kan een geweldige eerste date zijn. Veel hangt af van de keuze van de wijn en -van de film natuurlijk. Elke film heeft zijn eigen passende wijn, maar daar gaan we een andere keer verder op in. Laten we hier uitgaan van de film Sideways, we kunnen dan niet aankomen met Merlot. Voor wie Sideways heeft gezien is dit helemaal duidelijk, voor wie de film niet gezien heeft hier een link naar het specifieke fragment. Dan drink je natuurlijk een Pinot Noir. Deze Chileense Pinot Noir is precies wat er dan nodig is, lekker fruitig en een beetje aards.

1. Pascal Henin Champagne Tradition / Champagne / Frankrijk
De ultieme nectar voor een succesvolle date is en blijft nog steeds Champagne. De perfecte plek om je date te eindigen (of te beginnen natuurlijk): in bad! Bubbels in bad is heus niet alleen aan celebrities voorbehouden. De Tradition Champagne van Pascal Henin is de perfecte keus voor een perfect bubbelbad. Sommigen zouden misschien een Prosecco of een Cava kiezen, maar ga voor een een Champagne en je maakt precies de juiste indruk!

Vintake. Wat is dat?

Vintake is een persoonlijk wijnconcept vanuit Apeldoorn, vindt precies de juiste wijn die bij u past en doet dit vanuit een op maat gemaakt klantprofiel door een vrijblijvende intake bij gepassioneerde sommeliers. Doel is om uw wijnplezier te verhogen met wijnen van betere kwaliteit.

Wij werken zonder assortiment, gaan selectief op zoek bij onze aangesloten specialisten en vinden zo de juiste wijn, voor de juiste plaats, uiteraard voor de juiste prijs. Onze voorliefde voor wijnen met karakter, kwaliteit en exclusiviteit schijnt door in de keuzes die wij voor u maken.

Van het dagelijkse glaasje tot de meest zeldzame wijnen. Iedere wijnliefhebber is bij Vintake aan het juiste adres!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.