300 flessen Chateau Palmer wijn gestolen

Chateau PalmerMeer dan 300 flessen Chateau Palmer werden onlangs uit de kelders van het gelijknamige Chateau gestolen. De 318 flessen Chateau Palmer met een gezamenlijke waarde van van € 72.000, zijn ondertussen wel weer teruggevonden.

Een dievenbende, gezocht door de politie voor een golf van diefstallen in de omgeving van Chateau Palmer wisten goed hun weg op het Chateau. Via het dak verkregen zij toegang tot Chateau Palmer en wisten in de kelders te komen om er vervolgens met 30 kisten wijn vandoor te gaan.

De dievenbende is ondertussen opgepakt en de 30 kisten Chateau Palmer wijn zijn allemaal – ongerept en in goede staat – teruggevonden.

Men denkt dat de dieven, die leek goed op de hoogte van het kasteel lay-out, brak in de kelders te hebben gebruikt de daken om toegang te krijgen – precies de methode die wordt gebruikt in de andere inbraken.

Chateau Palmer

Chateau Palmer is gelegen in de Bordeaux-streek, nabij het dorpje Cantenac dat onder de appellation Margaux valt. Chateau Palmer heeft een wijngaard die 55 hectare groot is. Per hectare staan wel 10.000 wijnstokken aangeplant. De wijngaard is aangeplant met de druivenrassen Cabernet Sauvignon (47%), Merlot (47%) en Petit Verdot (6%).

Chateau Palmer dankt zijn naam aan de Engelse generaal Palmer die het chateau in 1814, net na het Napoleon-tijdperk koopt. Generaal Palmer is in Engeland befaamd om zijn overwinningen op het slagveld én op het vrouwelijk schoon.  Generaal Palmer koopt niet alleen dit chateau, hij koopt allerlei wijngaarden op en bezit dan in 1930 163 hectare aan land, waar 82 hectare voor wijnbouw wordt gebruikt. De animo tot het kopen van grond en wijngaarden legt de generaal echter geen windeieren en in 1844 wordt hij failliet verklaard en wordt al zijn land en wijngaarden verkocht.

In 1938 komt Chateau Palmer in handen van 4 families uit de Bordeaux: de families Sichel, Mähler-Besse (waarvan de Mähler-kant uit Nederland komt), Ginestet en Miailhe. Vandaag de dag zijn daar nog twee families van over: Sichel en Mähler-Besse en zij voeren nu nog steeds met veel succes het bewind over Chateau Palmer.

Bron: The Drinks Business

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.