Wijn Château Fombrauge in 18e eeuwse Stradivarius vioolkoffer

Wijn Château Fombrauge in 18e eeuwse Stradivarius vioolkofferOm te vieren dat Château Fombrauge, gelegen in Saint-Émilion, de status Saint-Émilion grand cru classé, mag voeren, komt het Château met een wel hele leuke, unieke en zeer chique verpakking van haar Grand Cru. De gelimiteerde oplage van de magnum uit 2008 is namelijk verpakt in een originele 18e eeuwse Stradivarius vioolkoffer. Gemakkelijk zijn deze flessen niet te verkrijgen en je moet er wel wat voor over hebben, want de oplage is beperkt tot vijf en aan bezorgen wordt niet gedaan. De flessen zijn alleen af te halen bij het château zelf, als ze er nog zijn natuurlijk. En de prijs? De vijf Stradivarius vioolkoffers zijn te koop voor 9,900 euro’s per stuk.

De Stradivarius vioolkoffer

Zoals geschreven, dateert de Stradivariuskoffer uit de 18e eeuw. En denkend aan Stradivarius zie ik de dames in hun baljurken al aan de hand van hun bewonderaars door de balzaal zweven. Natuurlijk op de klanken van een Stradivarius. Wat een romantiek roept deze naam alleen al op.

Terug naar de werkelijkheid en de vioolkoffers. De vioolkoffers hebben wel wat reparaties moeten ondergaan, maar ja ze zijn ook uit de 18e eeuw dus ik kan me ook zo voorstellen dat ze de afgelopen 100-200 jaar hier en daar wat schade hebben opgelopen. Zo zijn aan de vioolkisten bijvoorbeeld een nieuwe eikenhouten laag toegevoegd en zijn de originele gouden details vervangen door nieuw goud (23 karaats). De fles wijn ligt in rood fluweel. Het rode fluweel is afkomstig van de Carnaval kostuums die men vroeger in Venetië gebruikten.

Château Fombrauge

wijn in vioolkoffer château
Château Fombrauge is sinds 1999 in handen van Bernard Magrez. Het wijnimperium van deze Bernard Magrez is niet beperkt gebleven tot Château Fombrauge, want naast Château Fombrauge bezit ook twee andere grand cru’s: Château Pape Clément en Château La Tour Carnet. Maar ook Château Romer in Sauternes, Château Malleprat in Pessac-Léognan en Château Moulin d’Ulysse in Listrac-Médoc zijn van deze Bernard. Maar ook buiten Frankrijk bezit hij verschillende wijngaarden, zoals in de Napa Valley, maar ook in Argentinië, Spanje, Portugal, Japan en Marokko.

Bron: wine-searcher

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.