Chateau Croix-Mouton: een moderne Bordeaux

Chateau Croix-MoutonChateau Croix-Mouton 2006 hebben we geproefd in februari 2012. Van Wijnkoperij Henri Bloem’s kregen we de tip om de redelijk geprijsde Bordeaux Chateau Croix-Mouton 2006 eens te proberen. Overigens niet te verwarren met de veel bekendere en duurdere Mouton-Rothschild wijnen. De Chateau Croix-Mouton komt uit de Pomerol, aan de oostkant van de Gironde in de Bordeaux streek.

Chateau Croix-Mouton: een moderne Bordeaux

De Château Croix-Mouton is eindelijk eens een redelijk geprijsde Bordeaux die aan de eisen van de moderne consument voldoet!

Deze Croix-Mouton heeft de geijkte robijnrode kleur en ‘benen’ die je van een Bordeaux verwacht. Toch is deze wijn anders dan anders. Misschien omdat de Cabernet Sauvignon druif niet gebruikt wordt? Hij is wat zoeter door het aanwezige donkerrode fruit, maar heeft wel de bekende uitgebalanceerde vanilletonen en zachte tannines van de goede Bordeaux. Elegant en complex. Misschien een wat gewaagde conclusie, maar wat ons betreft, is dit een heel smakelijk en goed geprijsd broertje van de grote Saint Estephe’s en Saint Emilions. Zie ook de proefnotitie voor meer informatie.

In de wijnbloggers Rode Wijn top 20 staat de Chateau Croix-Mouton 2006 op plaats 5. Inmiddels zijn ook latere vintages al verkrijgbaar, dus die gaan we snel proeven.

De redactie.

Voor het tot standkomen van onze Rode Wijn Top 20 proefden we, naast de Chateau Croix-Mouton 2006, onder meer:

Valpolicella Ripasso Acinatico 2008
Morse Code Shiraz 2010
Luis Felipe Edwards Dona Bernarda
Valpollicella Ripasso Acinatico
Carbuné Barbera d’Asti
Monteabellón Crianza
Carm Douro Reserva
Château Croix-Mouton

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.