Champagne Special – Wijntip van het weekend

Champagne specialMet de Oudjaarsavond in aantocht, kunnen we vandaag natuurlijk niets anders tippen dan Champagne. De afgelopen weken hebben we hier op Wijnbloggers er al veel over geschreven. Artikelen geschreven door ons of door onze bloggers, waaronder een aantal echte specialisten op het gebied van Champagne.

Daarom vandaag een speciale Champagne Special met daarin alle artikelen over Champagne die we de afgelopen weken hebben gepubliceerd.

Champagne artikelen

Champagne! Welke kies jij? door Hinke de Jong

Via ‘het scherm’ laat Hinke de Jong je champagne proeven. In haar artikel vertelt zij over de verschillende soorten die er zijn en hoe je daar nu een keuze uit kunt maken. Wat is Brut, Demi-Sec of Non-Dosé, welke druiven gaan er in champagne? Je leest het in het artikel van Hinke.

glas fles emmerChampagne! door Gregor Neggers

Ook Gregor Neggers geeft in zijn artikel tips die je mee kunt nemen bij het kiezen van een champagne. Hoe zit het bijvoorbeeld met de classificatie en wat staat er eigenlijk allemaal op het etiket? Gregor legt het in zijn artikel haarfijn uit én geeft tot slot nog 3 suggesties voor lekkere bubbels.

Hoe kies ik een lekkere champagne? door Michael Severijn

Ook Michael Severijn geeft je in zijn artikel een aantal tips die je kunt gebruiken bij het kiezen van een lekkere fles. Waar let je op als je in de winkel staat en keuze hebt uit veel verschillende flessen. Kies je voor echte champagne of juist voor andere bubbels? Wat houdt Grand cru en Premier cru nu eigenlijk in en hoe bepaal je nu je keuze? Je leest het in het artikel van Michael.

Decembermaand dus Champagne door Ron Jansen

Het artikel van Ron gaat over wat champagne nu precies is. Wat is de geschiedenis van deze bubbels? Hoe is het ontstaan én hoe wordt het gemaakt? En niet geheel onbelangrijk hoe komen de bubbels nu aan hun smaak? Altijd al meer willen weten over het ontstaan en maken van deze feestelijke wijn, lees dan het artikel van Ron.

posterRoutekaart voor… champagne! door Hinke de Jong

Champagne bij het ontbijt, lunch, diner of aperitiefje… Je kunt het eigenlijk op elk moment van de dag wel drinken. Maar wanneer kies je voor welke champagne? Welke bubbels passen er nu goed bij je ontbijtje en welke beter bij het diner. In dit artikel van Hinke neemt Hinke je mee op een ontdekkingsreis.

Wijnbloggers Champagne Top 5

Zoals al vaker geschreven, is het niet altijd even makkelijk om een lekker flesje  uit te kiezen. Om je een paar leuke suggesties aan de hand te kunnen doen, hebben wij onze bloggers gevraagd van hun favoriete bubbels een top 5 samen te stellen. Dus ben je op zoek naar een lekkere champagne, lees dan eens wat de wijnbloggers je aanraden…

Filmpjes over champagne

Naast de artikelen hebben we de afgelopen tijd ook verschillende filmpjes over grote en bekende huizen (producenten) gepubliceerd op ons blog. En laten wij daarbij ook het filmpje van Ilja Gort  natuurlijk niet vergeten!

Veuve Clicquot
Dom Perignon
Billecart-Salmon
Bollinger
Lanson
Laurent Perrier
Moet & Chandon

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.