Het is misschien een beetje mosterd na de maaltijd deze infographic met weetjes over champagne, maar ik vond de infographic te leuk om niet te publiceren. Nu heel Nederland afgelopen maandag het glas champagne (of wijn, of bier, of wat dan ook) heeft geheven om het nieuwe jaar te verwelkomen en om vervolgens voor zo’n 70 miljoen euro aan vuurwerk de lucht in te sturen, blijf ik toch nog wat bezig met champagne. Ik vind het namelijk echt lekker en het heeft altijd iets feestelijks. Bijzondere gelegenheden worden immers ook vaak met champagne beklonken. Denk maar eens aan de tewaterlating van een schip, daar wordt sinds de 19e eeuw champagne tegen de boeg van het schip stukgeslagen om de bemanning en het schip een behouden vaart toe te wensen. Maar ook bij het sluiten van een huwelijk komt de champagne op tafel. Wellicht ook om de kersverse bruid en bruidegom een behouden vaart toe te wensen. 😉 Of gewoon geluk, natuurlijk.
Weetjes over champagne
In de onderstaande infographic vind je allerlei weetjes over champagne. Zo krijg je er antwoord op vragen als: Hoe oud is champagne, wat is de perfecte temperatuur om champagne te serveren, wanneer wordt de meeste champagne verkocht, maar ook antwoord op vragen als wat de snelheid van een kurk is als je de fles laat ploppen. Ook zie je in de infographic welke soorten champagne er zijn, hoe je een champagnefles moet open maken én welke gerechten met champagne een interessante combinatie opleveren. Erg leuk én dan misschien niet geheel meer relevant voor de tijd van het jaar, maar één ding weten we in ieder geval wel zeker: Volgend jaar vieren we weer Oud & Nieuw en dan verwelkomen we het nieuwe jaar weer met…..?