€23.000 aan Champagne … Wat bestel je dan?

champagne-armand-de-brignac (1)De Britse tabloids (en ook was het hier en daar terug te vinden in de Nederlandse en Belgische kranten) stonden er bol van. Manchester United-sterren Patrice Evra en Anderson Luís De Abreu Oliveira (schitterende naam, maar wordt kortweg Anderson genoemd) die daags voor de oefen-interland tussen Frankrijk en Duitsland met de playboy-tweeling Carle en Melissa Howe op stap gingen en voor €23.000 aan champagne bestelden in een exclusieve Parijse Nachtclub en daar tot de vroege uurtjes een leuk feestje bouwden.

Pikant aan het verhaal is natuurlijk dat Evra getrouwd is, de volgende dag moest trainen voor het oefeninterland en niet kwam opdagen en het één en ander mocht uitleggen aan de bondscoach van Frankrijk,  Didier Deschamps. En blijkbaar was de uitleg goed, want Evra stond gewoon opgesteld tijdens de Interland tegen Duitsland. Een interland die overigens, voor het eerst in 26 jaar weer eens door de Duitsers, op Franse bodem, werd gewonnen met 2-1.

En als de bondscoach en de vrouw van Evra niet moeilijk doen dat hij op stap was en het bed deelde met één van de Playboy-tweelingen wie zijn wij dan om daar verder over te oordelen?

€23.000 aan champagne

Wat mij dan wel weer intrigeert, is de €23.000 aan champagne. Bestelde ze nu één fles van €23.000,-, of twee flessen van €11.500,-, of waren het 23 flessen van €1.000,- of 46 flessen van €500,-?

Champagnes van Dom Perignon of Bollinger zijn wel eens voor deze prijzen weggegaan. In 2005 werd er tijdens een veiling €12.353,- betaald voor de 1990 Chrystal Brut “Methuselah”  en later dat jaar werd een exclusieve fles van Dom Perignon, de “White gold Jéroboam”, verkocht voor €28.035,-.

Maar ja, ik denk niet dat het gezelschap van Evra, die nacht in de nachtclub maar één flesje champagne soldaat heeft gemaakt. Misschien waren het wel flessen Armand de Brignac, een champagne die veel door de rich and famous wordt gedronken en waar je zo duizende euro’s voor betaalt.

Maar ja, er zijn genoeg andere dure champagnes. Keuze en smaken genoeg, maar misschien ontbreekt het me aan kennis. Ik bestel namelijk niet zo heel vaak voor €23.000 aan champagne als ik een avondje ga stappen. Maar ja, ik ga dan ook niet op stap met een playboy-tweeling…

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.