Champagne voor het goede doel

knallende champagne kurkenZoals ieder jaar organiseert de Lionsclub Amsterdam ‘t IJ  ook dit jaar weer de goede doelen actiedie We Serve Bubbels. En wij  van Wijnbloggers besteden daar graag aandacht aan. Champagne en/0f wijn bestellen en drinken voor het goede doel, dat geeft toch een extra goed gevoel?

We serve Bubbles; Champagne voor het goede doel

We serve Bubbles is de goede doelen actie waarmee je door champagne en/of wijn te bestellen 3 goede doelen in Amsterdam steunt. Initiatiefnemer van deze goede doelen actie is de Lionsclub Amsterdam ’t IJ, die na het succes van vorig jaar en het jaar daarvoor wederom de “We Serve Bubbles” actie houdt. Deze actie is opgezet om lokale goede doelen in Amsterdam te steunen. Bestel je champagne of wijn dan kun je zelf bepalen aan welk goed doel je wilt doneren!

Wil je weten welke lekkere champagne en wijn je kunt bestellen, kijk dan hier

Welke goede doelen steun je dan?

champagne actie we serve bubbels 2014 - stichting babyspullenStichting Babyspullen

Stichting Babyspullen is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de baby’s van (aanstaande) ouders die het financieel zwaar hebben. Landelijk zijn er 100 inzamelpunten waar iedereen zijn (gebruikte) babyspullen kan doneren. De spullen worden vervolgens gebruikt om babystartpakketten samen te stellen. Deze pakketten worden via verschillende hulpverlenende organisaties gratis verspreid onder ouders die op of onder de armoedegrens leven.

Één op de negen kinderen die in Nederland wordt geboren groeit op in armoede, in grote steden is deze verhouding zelfs 1 op de 4 kinderen. Stichting Babyspullen probeert de ouders van deze kinderen te bereiken om het gezin een betere start te geven, zodat zij zorgeloos kunnen genieten van hun kleintje. Pakketten kunnen niet rechtstreeks aangevraagd worden bij de Stichting. De Stichting werkt samen met diverse instanties, die de screening doen, zoals Kledingbank, GGD, maar ook verloskundigen en kraambureaus.

De Stichting groeit hard, in het eerste jaar (2012) werden er 300 baby’s geholpen, het tweede jaar (2013) zijn er 660 pakketten verstrekt en in 2014 worden er 1.750 pakketten uitgegeven.
Stichting Babyspullen verwacht in 2015 3.000 baby’s te kunnen ondersteunen met een babystartpakket. Er zijn dus heel wat pakketten om te vullen, waar Stichting Babyspullen veel (financiële) ondersteuning bij kan gebruiken. Wil jij  helpen?
Koop dan zoveel mogelijk flessen wijn tijdens de bubbelsactie.

Wij vinden dat elk kindje recht heeft op een goede start, u toch ook?

champagne actie we serve bubbels 2014 - Stichting HulppostStichting Hulppost Indische & Dapperbuurt

Stichting Hulppost Indische & Dapperbuurt (SHID) biedt hulp aan probleemjongeren uit Amsterdam-Oost, onder de bevlogen leiding van Eric Parmanand. SHID is bedoeld voor jongeren van 14 tot 18 jaar die niets te doen hebben, op straat gaan rondhangen en hierdoor overlast veroorzaken.

Deze organisatie biedt de jongeren een plek met dienst- en hulpverlening, waar zij met hun dagelijkse problemen terecht kunnen. Dit kunnen problemen zijn met huisvesting, financiën, gezondheid, scholing, arbeid, vrijetijdsbesteding, sociale omgeving of in het bijzonder, met justitie.

Net zo belangrijk als de jongeren helpen, zegt Eric, is dat ze even weg zijn uit hun eigen omgeving. Daar gebruikt SHID een boot voor. Op de boot kan hij de jongeren even meenemen naar een andere plek. Het jaarlijks onderhoud van deze boot wordt door deze jongeren zelf verricht. Voor de kosten van materialen, verf en liggeld is echter geen subsidie beschikbaar is. Al jaren steunen wij dit prachtige initiatief door zoveel mogelijk van deze kosten te betalen.

Eric is zelf een jongen van de straat geweest. Hij weet als geen ander hoe je de jongeren moet benaderen en op welke manier ze op het juiste pad blijven. Twitter, Facebook of internet zijn hem vrij onbekend. Hij wil zo dicht mogelijk bij de jongeren blijven.

Download: Folder SHID

champagne actie we serve bubbels 2014 - stichting streetsmartStichting StreetsmArt

StreetsmArt bestaat uit een enthousiaste groep vrijwilligers die jongeren in Amsterdam Oost helpen en ondersteunen bij het ontplooien van hun initiatieven en talenten. Dit zijn overigens geen zielige of kansloze jongeren, nee, juist jongeren vol ambitie.

Elke dinsdagavond koken de jongeren voor elkaar en leren zij hoe zij elkaar kunnen helpen en ondersteunen bij het realiseren van kleine of grote doelen.

Om de activiteiten van StreetsmArt nog breder uit te kunnen voeren, hebben ze hun oog laten vallen op een bus. Wij steunen ze graag bij de aanschaf hiervan met de bubbels actie van 2014.

Waar gaan ze de bus voor gebruiken?

  • Jongeren helpen met verhuizen
  • Buurtbewoners helpen om aangeboden spullen zoals meubels, wasmachines, koelkasten en overige huishoudelijke spullen te vervoeren naar de minder bedeelde mensen met lagere inkomens
  • Het vervoer naar acties, zo betrekken ze jongeren bij de herdenking op 4 mei en participeren in de buurt tijdens buurt initiatieven.
  • Het vervoer naar optredens, een van hun projecten is het opzetten van een band
  • Buurtbewoners ondersteunen vanuit onze alliantie met het samen doen team (Multidisciplinaire hulpverleningsteams vanuit de gemeente)

Help jij deze jongeren aan een nieuwe bus? 

Bestel champagne en geef je steun aan deze drie fantastische doelen!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.