Champagne met klasse!

ChampagneWanneer je aan champagne denkt is het vaak gerelateerd aan feest of een bijzonder moment. Van die heerlijke momenten waar we van genieten.

En de komende periode staat weer volop in het teken van deze momenten. Overigens ben ik er een voorstander voor om ook eens een glas wijn bij diner in te ruilen voor champagne. Want er hoeft geen bijzonder ‘moment’ voor te zijn. Het mag en kan altijd!

Grand Cru Champagne

Er zijn zoveel champagnes en ze hebben allemaal een andere smaak en samenstelling. Los hiervan komen ze uit zeer verschillende regio’s. Nu breng ik graag een Grand Cru champagne onder de aandacht. Grand Cru wil zeggen dat het een gemeente is die op alle onderdelen, zoals ligging, zon en terroir de meest ideale omstandigheden heeft. En daarmee 100 punten scoort.

Dat is niet gezegd dat ook alle producenten uit een Grand Cru de beste champagnes maakt. Dat is nog altijd aan onszelf om te beoordelen, smaak blijft subjectief en is ook voortdurend in ontwikkeling.

Corbon in 3* restaurant New York

De Grand Cru champagne die wat mij betreft extra aandacht verdient is van het huis Corbon. Zij maken in Côte de Blancs de meest fantastische stijlvolle champagnes.

En dat is ook in het buitenland ontdekt. Zo staat de Millésime 2002 op de kaart in het drie Michelin sterrenrestaurant Eleven Madison Park in New York.

champagneMillésime 2002

Deze champagne is van een prachtig oogstjaar en nog zeer beperkt leverbaar. Het is een rijp verfijnde champagne. Corbon is gespecialiseerd in het maken van chardonnay champagnes. Die zich kenmerken door haar citrussmaak en minerale terroir. Deze Millésime is dan ook volledig gemaakt van de chardonnay oogst. Een champagneliefhebber kan hier niet om heen.

Naast deze champagne hebben ze overigens meer pareltjes gemaakt. De Prestige is zo harmonieus van de druiven chardonnay, pinot noir en meunier samengesteld dat deze zowel voor de ontdekkende liefhebber als de kenner zeer hoog wordt gewaardeerd. Maar het assortiment is nog uitgebreider.

Corbon staat overigens niet alleen op de kaart in New York maar ook in andere wereldsteden. En sterker nog uiteindelijk kan deze gewoon onderdeel zijn van jouw etentje. Bekijk het assortiment gerust op de website. En wanneer je advies wil bij je diner bel of mail ons.

À votre santé!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.