Champagne huis bestolen: duizenden flessen buit

champagne huis selosseVorige week sloegen inbrekers hun slag bij Champagnehuis Jacques Selosse en namen daar duizenden flessen champagne mee. De waarde van de gestolen flessen ligt rond de 300.000 euro.

Inbraak Champagne huis

Vorige week vrijdag, in de vroege uurtjes, wist een groepje inbrekers zich op professionele wijze de toegang tot de kelders van het huis te verschaffen en daar zo’n 3700 flessen champagne buit te maken.

Dat de inbrekers geen groentjes waren, blijkt uit het feit dat de dievenbende gebruik maakte van alcoholische spray om te voorkomen dat er sporen van DNA achterbleven in de kelders van Jacques Selosse.

De gestolen champagne

De flessen champagne stonden op 8 pallets en waren al verpakt. 7 pallets stonden klaar om verscheept te worden naar de Verenigde Staten en Japan. De pallets bevatten flessen brut “Initial“, de single vineyard blanc de blancs “Substance” (€112), blanc de blancs “Version Originale“, de rose en de demi-sec “Exquise”, die elk € 57 per fles kosten. De gestolen flessen zijn voorzien van speciale etiketten, met daarop zowel de Japanse als de Amerikaanse importeur, waardoor verkoop van de flessen moeilijk zal zijn.

Zorgwekkender is het feit dat de dieven er ook vandoor gingen met 16.000 etiketten en 12.000 halslabels, die uitstekend te gebruiken zijn om “nep” flessen champagne van dit champagne huis mee na te maken en te verkopen als echt.

Het vermoeden bestaat dan ook dat het de dieven meer om die etiketten te doen was, dan om de flessen champagne.   De eigenaar van het champagne huis, Anselme Selosse zegt tegen Drinks Business dat hoewel de diefstal van de etiketten hem zorgen baart, het nog niet zo eenvoudig is om valse champagne onder de naam van Jacques Selosse te verkopen.  De flessen die Jacques Selosse gebruikt, zijn gemaakt van zwart glas, dus zodra de etiketten op groene flessen wordt gebruikt, weet je dat het gaat om de nepbubbels.

kurk - 23Champagne huis Jacques Selosse

Het Champagne huis Jacques Selosse is gelegen in Côte des Blancs (Avize), een sub regio van de Champagnestreek. De wijngaarden gelegen in Avize zijn geclassificeerd als Grand Cru (100%).

In de jaren 50 werd dit huis opgericht door Jacques Selosse. In 1960 wordt de eerste jaargang van de wijngaard gebotteld. Tegenwoordig staat het champagne huis onder leiding van de zoon van Jacques, Anselme Selosse. Anselme Selosse werd in 1994 uitgeroepen door Gault Miliau uitgeroepen tot Wijnmaker van het Jaar.

De druiven die worden gebruikt voor de Champagne van Jacques Selosse  zijn afkomstig van eigen wijngaarden en worden niet bij andere druiventelers ingekocht. Op de wijngaarden wordt op biodynamische wijze gewerkt en de champagne van Jacques Selosse wordt niet gefermenteerd in roestvrij stalen vaten, maar in eiken vaten.

Het Champagne Huis Selosse is 15 hectare groot en is vooral aangeplant met de druivensoorten Chardonnay en (wat) Pinot Noir. De gemiddelde jaarproductie ligt op 55.000 flessen champagne.

Bron: Decanter, Drinks Business, Jacques Selosse

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.