Champagne drinken kan altijd!

unnamed (2)
Champagne is onlosmakelijk verbonden met Frankrijk. Niet alleen omdat de Champagne streek in La Douce France ligt maar ook omdat Champagne drinken daar ‘normaler’ is dan bij ons in Nederland. Natuurlijk ontkurken de Fransen een mooie Champagne wanneer er iets te vieren valt zoals een geboorte of bruiloft maar in Frankrijk drinken ze deze goddelijke drank ook vaak als aperitief.

Zo wil het regelmatig dat wanneer wij bij Franse vrienden uitgenodigd zijn voor een diner, dat er eerst een bubbel wordt gedronken. Vaak geen hele dure Champagne, maar een iets goedkopere, die dan vervolgens wel geen Champagne heet maar het geeft het geheel toch iets feestelijks. We hebben zelfs eens meegemaakt dat tijdens een rommelmarkt bij ons in het dorp de bubbels rijkelijk vloeiden. En de Gendarme deed gretig mee.

Het gekke is dat, wanneer wij in ons huis in Frankrijk zijn ook regelmatig een fles Champagne nuttigen en hier in Nederland niet. Misschien is het de sfeer of het feit dat er in de Franse supermarkten een groot aanbod is aan bubbels. Of toch dat het drinken van Champagne in Frankrijk ‘gewoner’ is. Eigenlijk zouden we de Fransen na moeten gaan doen en ook bij wat minder officiële en feestelijke gelegenheden een fles bubbels opentrekken. Al was het alleen maar omdat het ook gewoon nog eens lekker is om te drinken, zo’n glas bubbels. Ik ben voor want Champagne drinken kan altijd!

Door: Mireille den Hartog 

1 Reactie
  1. Nou ik trek regelmatig een fles champagne open hoor, vooral s zomers in Nederland. Kan daar echt van genieten. Hoef er geen aanleiding voor te zoeken, smaakt altijd wel. Inderdaad, moet het hier bij de supermarkt halen, want zelfs de drankzaak heeft alleen maar Cava. Dus sla ik een voorraadje in met de Kerstdagen. En zeer erna, wanneer ze afgeprijsd zijn omdat ze die flessen kennelijk niet op voorraad willen houden.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.