Wijnfilmpje Champagne Billecart-Salmon

Billecart-Salmon-ChampagneDe decembermaand is  de maand van knallende kurken en bruizende bubbels. Er is geen andere maand waarin er zoveel gelegenheden zijn om de kurk van een fles champagne af te laten knallen. Reden voor Wijnbloggers om eens dieper in de Champagne te duiken. De afgelopen dagen publiceerden we hier op Wijnbloggers drie filmpjes van James Cluer (MW) die in de Champagne verschillende grote en bekende champagnehuizen bezoekt. Vandaag het filmpje waarin hij een bezoekje brengt aan Huize Billecart-Salmon

Champagnehuis Billecart-Salmon

Billecart-Salmon is een “klein” champagnehuis in de buurt van Mareuil-sur-Ay, gelegen in het Marne department in het noord-oosten van Frankrijk. Billecart-Salmon is vooral bekend om haar excellente roze champagne en natuurlijk om haar Cuvee Nicolas-Francois Billecart uit het jaar 1959, die in 1999 werd uitgeroepen tot de Beste Champagne van het Millenium. Jaarlijk produceert Billecart-Salmon zo’n 60.000 kisten van deze lekkere bubbels.

Billecart-Salmon zelf heeft ongeveer zo’n 50 hectare aan wijngaarden. De rest van de druiven krijgt zij van op 170 hectare liggende 35 cru-wijngaarden uit de omgeving. Al deze wijngaarden liggen binnen een straal van 20 kilometer van Epernay.

Het champagnehuis Billecart-Salmon is ontstaan doordat Nicolas-Francois Billecart en Elisabeth Salmon in 1818 in het huwelijksbootje stapten. Sindsdien is het champagnehuis Billecart-Salmon, als één van de weinige, altijd in handen gebleven van deze familie.

James Cluer bezoekt Billecart-Salmon

In het filmpje van vandaag bezoekt James Cluer, Master of Wine, het domein van Billecart-Salmon. Je vangt een blik op van het huis, de geweldige kelders (die dateren uit de 17e eeuw) en hij vertelt ook het een en ander over de roze champagne en het produceren van ervan.

Gerelateerde filmpjes:

Champagne (intro)
Veuve Clicquot
Dom Perignon

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.