Cava Brut van MVSA

Het Wijnbloggers bestaan is zo verkeerd nog niet. Zo word ik af en toe verblijd met een heerlijke fles wijn. Rood, wit, rosé maar laatst dus ook met een fles cava. Veel drink ik het niet, waarom? Geen enkel idee, ik denk omdat het gangbaarder is om voor wit of rood te kiezen en de bubbels achterwege te laten. Toch ben ik er wel zeker over te spreken en is deze mooie fles cava een heuse aanrader voor eens wat anders. Jullie willen hier natuurlijk het een en ander over weten. Lees dan snel verder, of langzaam.. ieder zijn ding.

 

mvsaDe Wijnregio

In de streek van Villafranca del Penedes, niet ver van Spanje’s bekendste wijnhuis, Torres, wordt MVSA gemaakt. Cava is een Spaanse “Methode Traditionel”, mousserende wijn, die vooral geproduceerd wordt ten zuidwestenvan Barcelona in Catalonië. MVSA of beter “MUSA” vertaald uit het Spaans betekend muze…

Wijnhuis
MVSA

Deze Cava is opgedragen aan de Muzes, die Spanje’sgrootste kunstenaars inspireerden: Salvador Dali, Pablo Picasso, Joan Miro en Francisco de Goya. De vier blokjes op het etiket staan voor hen symbool Musa Cava Brut is een droge bleekgele mousserende wijn waain dartele belletjes zich rijgen tot een gouden ketting. De smaak is levendig met aroma’s van toast en rijp fruit als meloen en banaan. Elegante ronde afdronk.

 

De druif

30% macabea, 40% Xarel-Lo, 30% Paralleda

mvsa 3

Wat proeven we?

MVSA Brut heeft een groengele nuance en een levendige sprankeling in het glas. In de neus fruitige aroma’s van rijpe meloen, banaan en vooral groene appel. Deze cava heeft een droge, pittige en harmonieuze smaak met een mooie zuurtegraad. De afdronk is vol, elegant en fruitig. Klinkt goed hè! Het eerste slokje is even wennen/aanpassen maar eenmaal goed tot zijn recht komende is deze cave een heuse doordrink wijn. Zoals ik het zelf zou noemen. Voor je het weet is de fles lees. Oops.

Conclusie m.b.t. de Cava Brut van MVSmvsa 2A?

Ik ben er persoonlijk zeer over te spreken, ik houd van fris doch vol. De wat pittige nuances en tevens de zuurtegraad zorgen ervoor dat de frisheid niet te fris wordt. Heerlijke cava om iets bijzonders te vieren of gewoon te vieren dat het zomer en misschien zelfs voor sommige vakantie is! Geniet ervan, en laat me weten wat jullie er zelf van vonden.

Waar kopen we Cava Brut MVSA?

We kopen deze elegante cava bijvoorbeeld bij flesjewijn.com voor slechts 9,95 euro is deze fles van jou! Enjoy.

 

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.