Catalogus wijnveiling wijnveilingshuis Sylvie’s online

Vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september gaan er weer een heleboel flessen wijn onder de hamer bij de wijnveiling van het Belgische Wijnveilingshuis Sylvie’s. De catalogus met de te veilen wijnen op 31 augustus is vanaf vandaag dan ook online te bekijken. Morgen staat de catalogus van de veiling van zaterdag 1 september, als het goed is, online.

Veiling wijnSnel bladerend door de catalogus (van 69 pagina’s) zie ik al heel snel dat de prijzen van de aangeboden wijnen natuurlijk hoger zijn dan de prijzen van de wijnen die wij proeven, maar toch is het even leuk om te neuzen in de catalogus met klinkende namen en te googlen op de wijnen die aangeboden worden.

De wijnveiling; hoe werkt het?

10 dagen voordat de veiling plaatsvindt, wordt de catalogus met de te veilen wijnen gepubliceerd op de website van het Wijnveilingshuis (dat is dus vanaf vandaag). Bezichtiging van de wijnen is mogelijk op de dag voor de veiling en twee uur voor aanvang van de veiling of op afspraak.

De veiling zelf vindt plaats op vrijdag 31 augustus om 14.00 uur in het Wijnveilingshuis Sylvie’s, Italiëlei 21 te Antwerpen. De veiling is voor iedereen toegankelijk en vindt plaats onder het toezicht van een gerechtsdeurwaarder.

Elke fles wijn (of flessen wijn) krijgt een lotnummer toegewezen en op deze loten kun je bieden. Dit bieden kan op drie verschillende manieren:

  1. Ter plaatse in de veilingzaal; na inschrijving ontvang je een biednummer
  2. Online; zodra de catalogus online staat, kun je, na een online inschrijving, een schriftelijk bod achter laten. Het online bieden is tot een uur voor aanvang van de daadwerkelijke veiling.
  3. Telefonisch; Na je inschrijving en opgave van de lotnummers waarop je wilt bieden, wordt er telefonisch contact met je gezocht tijdens de (daadwerkelijke) veiling en kun je telefonisch tijdens de veiling bieden.

Hoe biedt je tijdens de wijnveiling?

De veiling geschiedt per opbod. Een veiling per opbod houdt in dat de verkoper een startprijs heeft bepaald en dat ‘bieders’ op de veiling een hogere prijs mogen bieden. De ‘bieders’ hebben hierbij een beperkte tijd om te reageren op het laatste bod. Wanneer er niet meer gereageerd wordt op het laatste bod, is degene die het laatste geboden heeft eigenaar geworden.

De wijnen worden dus ook per opbod verkocht en geschiedt volgens de volgende stappen:

Tot         € 60,- in stappen van € 5,-
Van        € 60,- in stappen van  € 10,-
Van        € 200,- in stappen van  € 20,-
Van        € 500,- in stappen van  € 50,-
Vanaf    € 1.000,- in stappen van  € 100,-
Vanaf    € 10.000,- in stappen van  € 1.000,-
na          € 10.000,- in stappen van  € 1.000,-

 

Wijn gekocht tijdens de wijnveiling en dan?

Na afloop van de veiling kun je als je bij de veiling aanwezig bent, de wijnen meenemen. Wel na betaling natuurlijk. Als je online (schriftelijk) of telefonisch hebt geboden, ontvang je een overzicht van je gekochte goederen en dien je binnen 7 dagen na de veiling te betalen.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.