Castell de Raimat is een heerlijke Chardonnay

Castell de RaimatWe proefden de Castell de Raimat Chardonnay 2010 uit Spanje voor het eerst in het voorjaar van 2012, op aanraden van één van onze grootste fans en tevens goede vriend. Bij Chardonnay wijn verwacht je vaak houtlagering en navenant dikke, volle, hout- en vanille geur en smaak, zoals bij vele Chilenen en Californische Chardonnays het geval is. Maar hoe vaker je houtgelagerde Chardonnays (en andere wijnen) drinkt, hoe meer je frisheid en mooie zuren gaat waarderen. De Castell de Raimat Chardonnay past prima in de trend van vollere, zoetere witte wijnen naar frissere wijnen met mooie zuren als tegenwicht. De kwaliteiten van de Chardonnay druif – citrusfruit, tropisch fruit, rondheid, zachte smaak – komen goed tot uiting in de Castell de Raimat, terwijl deze Spaanse witte wijn toch lekker fris blijft. De Castell de Raimat Chardonnay is te koop bij de Mitra.

Castell de Raimat: een heerlijke frisse Chardonnay

Deze Castell de Raimat Chardonnay uit Catalunya is een perfecte versie van een Chardonnay wijn zonder houtlagering. Mooie zuren met citrus tonen in combinatie met rijpe ananas en een beetje perzik en honing. Heerlijk fris, fruitig en zacht! Zie ook de proefnotitie voor meer informatie.

In de wijnbloggers Witte Wijn Top 10 staat de Castell de Raimat Chardonnay momenteel op plaats nummer 2.

De redactie

Voor het totstandkomen van onze Witte Wijn Top 20 proefden we, naast de Castell de Raimat, onder meer:
Domaine de Bellevue Sauvignon, Fritz Haag Riesling trocken, Pra Soave Classico, Cono Sur Organic Sauvignon Blanc.
2 Reacties
  1. Een Raimat Chardonnay in Spanje gekocht en in nederland gedronken. Heerlijke volle wijn. Ik heb ooit Raimat Rose gedronken. Er is geen rose die zo heerlijk is als deze. Maar ik kocht ze bij de KLM maar daar zijn ze niet meer te koop zonde. Dit is zo een prachtig wijnhuis met super kwaliteit vs prijs

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.