Carbuné Barbera d’Asti: betaalbare topper

Carbuné Barbera d'AstiDe Carbuné Barbera d’Asti is een echte aanrader. We vonden deze Italiaan uit de Piemonte in de Grote Hamersma 2012, waarin hij door Harold Hamersma beloond wordt met een 9. Nou zegt dat natuurlijk ook niet alles, want gelukkig verschillen smaken nu eenmaal. Maar zijn verleidelijke omschrijving met termen als “verrukkelijk elegant” en “duopresentatie van pruim en kers, wat specerij in de coulissen, gejoel van zwarte bessen en afdrinkend in een heerlijke, verkwikkende zurigheid” maken elke wijnliefhebber nieuwsgierig. Dus meteen op de fiets gesprongen naar Grapedistrict waar deze Barbera d’Asti voor slechts €9,95 te verkrijgen is.

En meteen diezelfde avond nog proeven natuurlijk. Dit is nou precies waarom we het zoeken naar wijn, het proeven ervan en vervolgens (hopelijk) het plaatsen in onze top 20 zo leuk vinden: bij de eerste aanblik en de eerste vleug aroma eigenlijk al aanvoelen dat het een topper gaat worden, en dan die bevestiging bij de eerste slok: yes, voltreffer, heerlijk, heerlijk, heerlijk!!

Wij houden van deze donkerrode, diepe, smaakvolle Carbuné Barbera d’Asti uit 2010. Daarom staat ‘ie momenteel op nummer 3 in onze Rode Wijn top 20. Duidelijk aanwezig donkerrood rijp fruit (pruim, kersen, bessen) geeft een prachtige geur en smaak en de houtlagering zorgt voor mooie vanille tonen in deze volle maar zachte Carbuné. Onderschat de fijne zuren niet die de boel in balans houden. Zie ook de proefnotitie.

De redactie.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.