Alles over de Cabernet Sauvignon in een infographic

cabernet sauvignonCabernet Sauvignon is de druivensoort die het meest is aangeplant op onze wereldbol, staat dan ook overal ter wereld aangeplant (Europa, Argentinië. Zuid-Afrika, etc.) en is ook nog eens het meeste gebruikte druivensoort bij wijn. De Cabernet Sauvignon is, zoals je misschien al vanuit de naam kan afleiden, ontstaan uit een kruising tussen Cabernet Franc en de Sauvignon Blanc. De Cabernet Sauvignon vindt zijn oorsprong in de Médoc en wordt vaak gebruikt in grote, wereldberoemde wijnen uit de Bordeaux.

Cabernet Sauvignon: Stevig, vol en complex

De donkerblauwe Cabernet Sauvignon-druif is een druif die laat in het seizoen rijpt (vanaf half oktober), weinig vatbaar is voor allerlei ziektes en een dikke schil heeft. Door deze dikke schil bevat wijn gemaakt van deze druif dan ook veel tannine en is uitermate geschikt om te laten rijpen op eikenhouten vaten. Door de vele tannines wordt de Cabernet Sauvignon dan ook vaak gebruikt in een blend met bijvoorbeeld merlot of cabernet franc, zodat de Cabernet Sauvignon wat zachter en robuuster wordt. De Cabernet Sauvignon geeft dan ook vaak donkerrode, stevige, volle, maar complexe wijnen met aroma’s van zwarte bes, cassis, kersen, pruimen, cederhout, tabak, menthol, eucalyptus, leer.

De Cabernet Sauvignon in een infographic

In de onderstaande infographic vind je allerlei weetjes en feitjes met betrekking tot deze populaire druif. Wat voor geuren en aroma’s vind je terug in wijnen gemaakt van de Cabernet Sauvignon en waar wordt deze druif allemaal verbouwd? Je vindt de antwoorden terug in de infographic… (Tip: Zo’n zelfde infographic is er ook gemaakt van de Sauvignon Blanc, die vind je hier…)

Cabernet sauvignon in een infographic

Bron:  Clear Lake Wine Tasting 

Meer leuke en interessante infographics over wijn

Alles over de Sauvignon Blanc in een infographic
De geschiedenis van wijn in een infographic
Van een lege fles tot de wijnfles in de schappen
De 12 wijnomschrijvingen in een infographic
Je moet wijn niet drinken als…. (infographic)
Wijn cijfers in een infographic, altijd leuk…

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.