Wijn bij C1000 gekocht

Wijn gekocht bij C1000 - schappenIk moet eerlijk zeggen dat de Radar-uitzending over wijn, mij weer terug deed denken aan het begin van Wijnbloggers. Wijnbloggers is opgericht vanuit het idee dat goede wijn niet duur hoeft te zijn en dat er een hoop gedoe rondom wijn is, wat ten koste gaat van waar het eigenlijk om gaat, namelijk lekkere wijn. Wijn is echt iets persoonlijks en dat is maar goed ook! Wat de één lekker vindt, is voor de ander kattepis.

Wijn van de C1000

Een paar weken geleden werden wij van Wijnbloggers uitgenodigd voor een proeverij georganiseerd door de C1000. Uiteraard ontstond er een discussie of we er wel of niet heen moesten gaan. C1000 stond bij ons nog niet zo hoog aangeschreven op het gebied van wijn. De reden hiervoor is eigenlijk te simpel; geen van ons allen heeft een C1000 in de buurt waar men regelmatig boodschappen doet. Om deze blinde vlek te ontdekken, trok ik met mijn stoute schoenen aan om het Hoofdkantoor van C1000 in Amersfoort eens van binnen te bekijken. Goed gemutst, reisde ik af naar Amersfoort en werd daar aangenaam en zeer prettig ontvangen. Goed, dat zegt nog niks over wat we te proeven gaan krijgen.
Luxe variant

Verrassingswijn

Ondank wat vooroordelen of wat reserveringen mbt C1000 werd ik zeer aangenaam verrast. Een aantal wijnen maakte indruk op mij en ik ben redelijk kritisch. Weer een bewijs dat goede wijn niet primair bij de specialzaak te krijgen is. Welke wijn heb ik geselecteerd? Ik heb er 4 en de komende weken komen er dan ook proefnotities over.

Even kort voorstellen:

Prijs

Als professionele proever kijk je natuurlijk altijd naar de prijs. Bij Wijnbloggers en onze Top 10 ligt de ondergrens op ongeveer 7 euro en de bovengrens op 20 euro. Wij vinden dat een prima grens, waar je toch zeker in ons koude kikkerlandje een goed en lekker flesje voor moet kunnen kopen. Als we kijken naar de aangeschafte wijnen van de C1000 vallen deze mooi binnen onze range. De Rioja Crianza Casillo Albai  kost 3,99, de Pouilly Fume 6,99 , de Los Gansos Reserva Carmenere uit Chili 5,49 en de duurste is de Primitivo Manduria. Uiteraard hoe duurder, hoe hoger de verwachtingen.

Op smaak gesorteerdC1000 als wijnkoopplek

Ieder jaar doet de C1000 met kerst een aantal bijzondere wijnen in het assortiment en vaak ook in de aanbieding. Toch een teken dat deze buurtsuper gek op wijn is. Of is het de manier om je omzet te verhogen en gaat het eigenlijk toch weer om geld? Hmm, eigenlijk kan dat niet met zulke lage prijzen voor deze echt, lekkere wijnen. C1000 is net als ons best wel wijngek. Zo worden vele medewerkers erin getraind, wordt er nieuwe aankleding in de winkels gemaakt  en zijn er natuurlijk de bekende promoties. Zo zijn er speciale, normale en ook nog eens Topwijnen. Dit alles om de wijnomzet te laten stijgen. Uiteraard wordt er op de kwaliteit gelet en staan er behoorlijk wat wijnen van C1000 in de bekende Wijnboekjes en wordt er 2 keer per jaar getest bij de Universiteit in Wageningen. Je kunt dus niet ontkennen dat wijn belangrijk is voor de C1000.

Het zijn toch weer de vrouwen die de wijn bepalen

De C1000 maakt  er dus behoorlijk wat werk van. Is dat nu nodig? Het antwoord is natuurlijk ja. Waarom is  het dan zo lastig? Eigenlijk ligt het aan de consument en in dit geval dus de vrouw. Ongeveer 70% van de wijnen die worden verkocht in de supermarkt. wordt gekocht door…de vrouw. In tegenstelling tot de man laat de vrouw zich op een andere manier verleiden tot koop. Prijs is een belangrijke factor. De boodschappen doende vrouw let op de kleintjes en aangezien vaak de man afwezig is, zie je dat er op de prijs wordt gelet. Een wijn voor 7 euro is echt voor menig vrouw te duur.  Verder weten vrouwen vaak niet veel van wijn (het zijn net consumenten), maar heeft ze daar wel interesse in. In plaats van te willen imponeren, zoekt ze vaak echt iets wat lekker is en wat past bij het eten.

De komende weken zullen er dus een aantal proefnotities op ons blog verschijnen over de C1000 wijnen. Ze hebben mij gesmaakt, dus hopelijk ook jullie!

 

1 Reactie
  1. castellon is een wijn die ik nergends meer kan kopen bij c1000 was hei wel maar jumbo kan hem niet verkopen en krijgen waar kan ik die wel kopen en waar na het opheffen van c1000 het is een rode-spaansewijn 12 prosend a 75 l

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.