Bubbels uit de Loire!

kasteel, bubbelsZeggen we bubbels dan denkt het overgrote gedeelte van de wijnliefhebbers nog altijd aan Champagne. Champagne is relatief wat duurder en niet per direct altijd beter. Het is dat de wijn gemaakt is in de Champagne dat de wijn daarom Champagne mag heten maar dat betekend niet altijd (soms wel hoor) dat de wijnen kwalitatief beter zijn. Laten we ons een focussen op een betaalbaar alternatief:  de mousserende wijnen die de Loire ons te bieden heeft. Ik heb in de wandelgangen gehoord dat bubbels dé trend van deze zomer gaan worden. We willen natuurlijk niet achterblijven op deze trend en om nu niet iedere keer een dure Champagne te kopen kan er ook vast eens gekozen worden voor een mousserende wijn uit de Loire.

In opdracht van Loire Valley Wines werd er een tijdje geleden een proeverij gehouden die zich alleen focuste op dee mousserende wijnen uit Val de Loire. Wat een heerlijke middag was dat. Bubbels zijn naar mijn mening namelijk altijd een goed idee! Onder de mousserende wijnen uit de Loire die geproefd konden worden vielen de crémants en fines bulles van onder andere de appellations Anjou, Saumur, Touraine en Vouvray. Er waren tevens vijftien importeurs aanwezig, waaronder Résidence Wijnen, Wijnkoperij Okhuysen, Wijnimport J. Bart en Wijnkoperij de Hermitage die hun beste fines bulles uit de Loire lieten zien én natuurlijk lieten proeven. Wij zijn dol op proeven.

crement, bubbelsTopsommelier en bubbelconnaisseur bij uitstek Niek Beute verzorgde een masterclass over de fines bulles de Loire. Ook dat is natuurlijk nooit een straf! Luisteren naar de inspirerende en enthousiaste verhalen en ervaringen van Niek. Ik ben helemaal om. Bubbels uit de Loire it is. In een volgend blog wil ik jullie graag kennis laten maken met de wijnen die ik heb mogen proeven en de prachtige woorden van Niek Beute. Ga eerste eens zelf op zoek naar een heerlijke mousserende wijn uit de Loire en laat ons weten wat je er van vond.

Proost!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.