Bourgogne Jaarrapport 2012/2013

Jaarrapport BourgogneOp zoek naar een lekker virtueel boek om zaterdagavond languit mee op de bank te liggen en natuurlijk te lezen, vond ik het boek van Jasper Morris (Master of Wine): Inside Burgundy: Côte de Beaune.

Inside Burgundy werd al in 2010 uitgegeven en is sindsdien uitgegroeid tot hét boek over de Bourgogne. Het boek telt meer dan zevenhonderd pagina’s, weegt bijna 2 kilo, beschrijft meer dan duidend wijngaarden in de Bourgogne en heeft 35 zeer gedetailleerde kaarten van de Bourgogne.

Dit boek van Jasper Morris is nu ook te koop in de app store als een interactief boek, waarmee je kunt inzoomen op de kaarten van het wijngebied, video’s kunt bekijken en nog veel meer.

Maar daar gaat het me eigenlijk niet om. Het boek lijkt me ook geweldig hoor en dat gaat nog aangeschaft worden, maar bij het boek stond een vermelding over het Jaarrapport 2012/2013 van de Bourgogne, ook geschreven door deze Jasper Morris wat gratis te downloaden is en dat leek me wel een kijkje waard.

Jaarrapport 2012/2013 Bourgogne

Dit jaarrapport 2012/2013 over de Bourgogne bevat informatie over hoe het dit afgelopen jaar was in de Bourgogne. Hoe was het weer het afgelopen jaar in de Bourgogne en welk effect heeft dit weer op de oogst gehad? Maar ook bevat het rapport een heel hoofdstuk dat gewijd is aan het waarderen van een Bourgogne. Hoe kun je deze het beste bewaren? Welk glas kun je het beste gebruiken? En hoe zit het eigenlijk met de verschillende jaargangen van de Bourgogne? En natuurlijk is er ook een uitgebreide rapportage over hoe de groei en bloei op de wijngaarden het afgelopen jaar is verlopen. Een leuke rapportage, voorzien van schitterende foto’s en zeker een aanrader voor iedereen die van een goede Bourgogne houdt.

Rapport: The Annual Report 2012/13 by Jasper Morris

Bourgogne

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.