Bodegas Torres opent haar 6e Vinoteca

Bodegas Torres - Nieuwe Vinoteca

In navolging van eerder geopende Vinotecas in Barcelona, Santiago de Chile, Curicó en Shanghai (2) heeft Bodegas Torres nu een 6e Vinoteca geopend in Manama, Bahrein, in de Perzische Golf. Met dit nieuwe gastronomische initiatief wil Torres, in samenwerking met lokale partner BMMI, haar aanwezigheid in de Perzische golf versterken.

De Mediterrane keuken is in handen van de uit Barcelona afkomstige chef Joan Gómez in samenwerking met Torres ‘Mas Rabell restaurant chef Sergi Millet. Het menu is geïnspireerd op de Vinoteca Torres in Barcelona. De wijnkaart bevat meer dan 40 verschillende wijnen en destillaten die per glas geserveerd worden. Het restaurant, met een oppervlakte van ruim 350 m², heeft twee verdiepingen, een groot buiten terras, twee privé-kamers en biedt plaats aan maximaal 250 personen.

De opening van deze Vinoteca werd op 17 oktober 2014 bijgewoond door 200 mensen. Onder de gasten waren de algemeen directeur van Torres, Miguel A. Torres, en de adjunct directeur, Juan María Torres, samen met de Spaanse consul in Bahrein, de ambassadeurs van Frankrijk en Nederland, Bahreinse ambtenaren gebracht en topmanagers en ondernemers uit deze regio.

– persbericht –

Wijnhuis Torres

Het Spaanse wijnhuis Torres is misschien wel het beroemdste en meest invloedrijke wijnhuis ter wereld. En ook nog het meest milieuvriendelijke.

Niet ver van Barcelona ligt het wijngebied Penedès. Hier komt die typische Spaanse wijn vandaan met bekende namen als Viña Sol, Gran Viña Sol, Sangre de ToroCoronas en nog veel meer.

Het familiebedrijf wordt geleid door Miguel A. Torres, de vierde generatie. Miguel Torres is meermalen uitgeroepen tot één van ‘s werelds beste en invloedrijkste wijnmakers. Hij heeft de traditionele manier van wijn maken weten te moderniseren.  Zijn motto is: “De beste wijn maken, die je kán maken”. En het uitgangspunt was dit te doen met respect voor de natuur en de omgeving. Hij experimenteerde met internationale druivenrassen in Spanje en zocht bijna verdwenen lokale druivenrassen op om deze opnieuw op te kweken. Inmiddels is Torres uitgegroeid tot een internationaal wijnhuis met wijngaarden in verschillende delen van Spanje, in Chili, Californië en zelfs in China.

PRIMUM FAMILIAE VINI

Torres is lid van de PFV (Primum Familiae Vini), een vereniging van 11 wijn families die behoren tot de meest prestigieuze wijnproducenten van hun regio. Lidmaatschap is op uitnodiging. Torres is sinds de oprichting in 1991 lid van de vereniging, welke bestaat uit onder meer de families Vega Sicilia, Egon Müller, Symington, Pol Roger, Perrin, Joseph Drouhin, Tenuta San Guido, Hugel, Antinori en Mouton Rothschild.

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.