Bodegas Palacio Milflores Tinto D.O.C als wijntip

Weekend wijn tip Bodegas Palacio Milflores Tinto D.O.C Wekelijks geven we hier op Wijnbloggers een wijntip van het weekend. Dit kan een wijnproeverij zijn of een wijnevenement, maar ook een tip van een heerlijke wijn die je echt een keer moet proeven of gewoon een lekker recept. Deze week is het weer eens tijd voor een lekkere wijn. We twijfelden even tussen wit en rood, maar we hebben toch gekozen voor een rode wijn. De wijntip voor het weekend is: Bodegas Palacio Milflores Tinto D.O.C., een lekkere Rioja!

Bodegas Palacio Milflores Tinto D.O.C

Deze Bodegas Palacio Milflores Tinto D.O.C ziet er werkelijk schitterend uit. Alleen om de mooie fles is deze wijn de moeite waard (leuk om buiten in de tuin te zetten, leeg dan natuurlijk), maar ook de inhoud is een aanrader.

Bodegas Palacio Milflores Tinto D.O.C - wijnflesGoed wat staat er allemaal op de fles? Het is wel handig om te weten wat je gaat drinken!

Wijnhuis: Bodegas Palacio
Soort wijn: Rode wijn
Wijnjaar:2012
Flesinhoud: 0,75 l
Druif: Tempranillo
Alcohol: 13%
Land: Spanje
Regio: Rioja
Op dronk: Nu op dronk (2013)

Bodegas Palacio

De Bodegas Palacio zijn in 1894 opgericht door Don Cosme Palacio y Bermerjilo en is dus ruim honderd jaar oud. De bodegas zijn gelegen in het Baskische deel van de Rioja. Bodegas Palacia is één van de bodegas die de wedergeboorte van de Rioja wijnen in gang hebben gezet (met behulp van oenologen Michael Rolland and Sam Harrop, Engelse Master of Wine). De Bodegas Palacio willen boeiende en karakteristieke wijnen maken voor een leuke prijs. De kwaliteit/prijsverhouding bij deze wijn is dan ook erg goed!

tempranilloDe Tempranillo

De Tempranillo druif heeft behoorlijke trossen met compacte, vrij kleine druiven met een dikke schil. Zoals vermeld rijpt de druif vroeg in het seizoen en is zijn opbrengst goed te noemen. Wijnen van de Tempranillo druif worden gekenmerkt door hun donkerrood (gedroogd) fruit zoals kersen, zwarte bessen en pruimen, maar ook frambozen, aangevuld met cacao, tabak en vanilletonen na houtrijping. Ook staat deze druif bekend om zijn aangename zachtheid vanwege de relatief lage zuurgraad. Het is goed voor te stellen dat in Portugal ook port wordt gemaakt van de Tinto Roriz.

De Tempranillo gedijt uitstekend in een warm en zonnig klimaat. In Spanje is het de grootste aangeplante blauwe druif, weliswaar onder allerlei verschillende namen waaronder Tinto de Toro, Tinto Madrid, Tinto del Pais en Cencibel. In buurland Portugal doet de Tempranillo het ook goed onder de namen Aragones en Tinto Roriz. Buiten het Iberisch schiereiland wordt de Tempranillo op significante schaal aangeplant in Californië en Argentinië.

Wat proeven we?

Deze Bodegas Palacio Milflores Tinto D.O.C heeft een mooie, heldere kersenrode kleur, waarin je nog iets paarsigs ziet. Je ruikt bloemen, rood fruit (bes denk ik) en je lijkt ook wel een lichte dropgeur (of zoethout).

Conclusie Bodegas Palacio Milflores Tinto D.O.C

Deze Bodegas Palacio Milflores Tinto D.O.C is echt lekker. Ook licht gekoeld, is deze wijn lekker. Deze jonge is lekker fris en fruitig. En hoewel ik vaak kies voor niet al te jonge wijn, vind ik deze jonge wijn erg lekker. Een aanrader dus! Wij hebben deze wijn geproefd met kaas en het viel me op dat deze wijn goed past bij niet al te scherpe, dus milde kazen. Ook lekker bij pasta, denk ik zo. Of lam…

Waar kopen we de Bodegas Palacio Milflores Tinto D.O.C?

Wijnbloggers Weekend Wijntip

De Wijnbloggers Weekend Wijntip is een tip die wij de lezers van Wijnbloggers willen geven. Dit kan een leuk evenement zijn, maar ook een lekkere recept met een bijpassende wijn of gewoon een bepaalde wijn. Heb je zelf een leuke of lekkere tip, laat het ons dan weten via info@wijnbloggers.nl.
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.