Nederlands eerste echte blinde wijnproeverij

blind wijnproeverijAfgelopen dinsdag  (20 november) heeft Wijnwebshop Sterwijnenthuis.nl uit ’s-Hertogenbosch een wijnproeverij georganiseerd voor de bewoners van Visio De Vlasborch. Visio de Vlasborch is een centrum voor mensen met een visuele beperking in Vught.

Wijnproeverij met tegenprestatie

Dick Kremers van Sterwijnenthuis.nl: “het  idee is ontstaan op de Maatschappelijke Beursvloer ’s-Hertogenbosch, waar bedrijven en instellingen elkaar ontmoeten en met gesloten beurs diensten uitwisselen.” Sterwijnenthuis.nl heeft deze middag tijdens deze wijnproeverij ca. 40 bewoners de gelegenheid gegeven om deze middag een zestal wijnen te beoordelen, waarvan er enkele ”blind” werden geproefd. Het ‘blind’ proeven was wel een hele bijzondere terminologie op deze locatie, aangezien de wijnproevers van deze middag allemaal te maken hebben met een visuele beperking. Dick Kremers van Sterwijnenthuis.nl: “Op dit gebied kunnen we nog veel leren van de bewoners van De Vlasborch.”

Als tegenprestatie lieten de medewerkers van De Vlasborch de mensen van Sterwijnenthuis.nl wel een hele speciale middag ervaren. Zij moesten om te ervaren wat het is om visueel beperkt te zijn, geblinddoekt allerlei oefeningen doen.

Over De Vlasborch

Visio De Vlasborch biedt zorg en begeleiding aan volwassenen en ouderen met een visuele beperking. Er zijn een aantal locaties in Vught waar begeleid onafhankelijk wonen centraal staat. De Vlasborch biedt dagelijks activiteiten voor mensen met een visuele beperking. Dagverzorging is mogelijk voor een of meerdere dagen per week en vindt plaats in een aangepast gebouw onder deskundige begeleiding.

Over Sterwijnenthuis.nl

Sterwijnenthuis.nl is de eerste wijnwebshop in Nederland die alleen wijnen van sterrenrestaurants verkoopt. De webshop maakt inzichtelijk in welke toprestaurants de door sommeliers uitgezochte wijnen worden geschonken. Sterwijnenthuis.nl is gestart in het voorjaar van 2011. Er staan zo’n 275 wijnen op de website, van ongeveer zestig sterrenrestaurants. Sterwijnenthuis.nl is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch.

Bron: Persbericht

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.