Blauwe wijn?! Een primeur! Vino Azul

meisje azulEnigszins vreemd klinkt het wel: blauwe wijn. Maar toen ik de fles in mijn handen had deed de kleur me meteen denken aan een prachtig zonovergoten strand. Ik kreeg meteen zin in de wijn. De kleur deed er niet meer toe. De kleur valt op ja daar kan je niet omheen, maar het doet niets af aan de smaak van de wijn. Lees hier alles over de Vino Azul en laat je verrassen door deze bijzondere wijn.

Wat is Vino Azul?

Het Spaanse Marqués de Alcantara zorgt voor een heuse revolutie in de wijnwereld met de introductie van de eerste échte blauwe wijn. Gemaakt van 100% chardonnay druiven en zonder kleurstoffen is Vino Azul een bijzonder en baanbrekend product.

azul fotoDe blauwe kleur

De Vino Azul dankt zijn frisse blauwe kleur aan anthocyanen, natuurlijke kleurstoffen die als blauwe pigment voorkomt in de schil van rode druiven. Anthocyanen worden op grote schaal gebruikt als natuurlijke kleurstof en gelden bovendien als anti-oxidanten. Deze stof, die verder ook geen invloed op de smaak heeft, wordt gemengd met de chardonnay druiven om zo de blauwe kleur te krijgen van Vino Azul.

Een hele bijzondere wijn

Vino Azul is de perfecte wijn voor de liefhebber die nét even iets anders op tafel wil zetten. Vino Azul heeft een eigen persoonlijkheid, een koele zachte smaak met volle textuur en een fruitige nasmaak. De neus is zeer expressief met fruitige aroma’s van mango, perzikschil en appel. De wijn wordt aanbevolen bij witte vis, zeevruchten, gegrild wit vlees en varkensvlees óf gewoon als aperitief.

Nieuwsgierig? Neem eens een kijkje op de website.

2 Reacties
  1. Ja, er waren al veel eerder blauwe wijnen. De lekkerste is toch wel de Pasion Blue Chardonnay. Als je van zoet houd dan neem je GIK!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.