Bianca van der Ven

Bianca van der Ven - WijnologieNaam: Bianca van der Ven
Waar werk je: Wijnologie.nl (wijnblog)/ Bergman Clinic Naarden (ok-assistent)

Bianca, uit welk wijnjaar kom je? 1974

En wat heb je met wijn?

Op zoek naar een nieuwe uitdaging, naast mijn parttime baan als operatieassistent, heb ik gekozen om te duiken in één van mijn passies; wijn! Zo ben ik ook op het idee gekomen om wijnologie.nl te beginnen, want terwijl ik schrijf leer ik ook weer veel. Plus dat ik zo enthousiast ben over wat ik tegen kom op wijngebied, dat ik dat graag wil delen in de hoop anderen weer aan te steken met het wijnvirus :).
Wat mij vooral aantrekt aan de wijnwereld is dat er veel te leren is èn je nooit uitgeleerd raakt. Een echte uitdaging dus! Ik ben nu bezig met SWEN-2 en hoop de vinologenopleiding te gaan doen. En dan, wie weet? Leuke wijnproeverijen organiseren aan het strand lijkt mij te gek!

Welk type wijn (rood, wit of rosé) heeft je voorkeur?
Elke soort verdient zijn eigen moment…maar als ik moet kiezen dan kies ik voor rood.

Wat is je favoriete wijnland?
Nieuw Zeeland (wit) en Italië (rood).

Welke streek?
Marlborough (wit) en Toscane(rood).

Wat is de lekkerste wijn die je ooit gedronken hebt?
Een Barolo in een restaurantje net buiten Florence. Bij een pasta met een ragout van wild zwijn. In een wijnkelder. Alles klopte en de wijn was goddelijk!

En wat is de meest bijzondere wijn die je ooit gedronken hebt?
Een port uit mijn geboortejaar 1974, kadootje van mijn man. Dit jaar gedronken toen ik 40 werd.

Wat is je favoriete wijn/spijs combi?
Krachtige, volle rode wijn met een kaas/worstplateau.

Heb je een leuke wijntip?
Ik heb laatst de Roter Veltliner uit Oostenrijk ontdekt, echt heerlijk!

Waar ga je over bloggen?
Alles wat ik interessant vind op wijngebied. Dus evenementen, gadgets, hotspots, wijnweetjes enzovoort.

Ben je ook online te vinden? Ja, natuurlijk via de website Wijnologie, op Twitter en natuurlijk op Facebook.

De artikelen van Bianca vind je hier...

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.