Bezoek aan de Horecava

Bezoek aan de Horecava

Afgelopen dinsdag 13 januari heb ik de Horecava bezocht. Wijnbloggers heeft zo zijn leuke extraatjes en ik mocht op uitnodiging van Cashr de fantastische beurs voor eten en drinken bezoeken.  Dit liet ik natuurlijk niet aan mij voorbij gaan en maakte daar dankbaar gebruik van. Alleen is ook maar alleen dus ben ik op zoek gegaan naar een waardige metgezel in mijn culinaire reis. Na lang wikken en wegen ben ik tot de conclusie gekomen dat niemand minder dan mijn eigen moeder de uitverkorenen wel moest zijn! Het wijn drinken en genieten van lekker eten heb ik immers toch ergens vandaan. Een perfecte combinatie dus om samen een lekker dagje culinair verwend te worden.

image2 (1)

Ergens is er iets fout gegaan qua het spellen van mijn naam, maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken!

Op ontdekking uit

Wanneer je bij aankomst om je heen kijkt weet je niet waar je kijken moet. Hal 1-3 hal 4-7 en ga zo nog maar even door. Om verwarring te voorkomen zijn we snel naar een hal gestormd waar het woordje food in voorkwam. De maagjes begonnen al lichtelijk te knorren dus een lekkere versnapering konden wij wel waarderen. Al pratende onderweg kwamen mama en ik erachter dat een goede kennis die tevens werkzaam is bij de Makro en een geweldige kok is alle dagen van de Horecava aanwezig is. Om het nog mooier te maken laat hij live zijn kookkunsten zien en ook proeven. Dit klonk als prachtige muziek in de oren en we zijn dan ook meteen op zoek gegaan naar de stand van de Makro. Tijdens onze zoektocht werden we natuurlijk meerdere malen afgeleid door heerlijke geuren en prachtige stands die de lekkerste hapjes aanboden. Heel voorzichtig sloten we achter in de rij aan, enigszins verbaasd dat je totaal gratis mocht genieten van de lekkerste etenswaren. We blijven toch allemaal Hollanders en het feit dat iets geheel gratis te verkrijgen is voelt toch een beetje aan als het onbekende. We keken zoekende om ons heen om te kijken of het werkelijk waar was en jawel hoor een groepje mensen ging ons voor. Oké, nu durfde wij ook de stap te zetten.

De Makro stand op de Horecava

Maar ik dwaal een beetje af, we waren dus op zoek naar een bepaalde stand. Uiteindelijk, hebben we het samen voor elkaar gekregen de bestemming te bereiken. Dit is best knap aangezien we beiden geen enkel gevoel voor richting hebben. Sommige stands kwamen me namelijk al bekend voor dus we liepen gewoon vrolijk in een rondje. We werden hartelijk ontvangen door Frank Saris (die wij dus al kende!) met een overheerlijke oester en een witte wijn uit het exclusieve Makro wijnassortiment. Deze wijnen zijn niet te verkrijgen in de winkel maar slechts op aanvraag. Het foldertje hebben we grondig doorgenomen en de witte wijn die we in combinatie met de oester mochten nuttigen was een ware smaaksensatie. Het bleef dan ook niet bij één oester. Ik denk dat mama en ik tezamen een doosje weg gewerkt hebben. Ik quote mama even:  ”Ik denk dat ik nog van oesters ga houden”. Ik verwacht dus ook wanneer ik de weekenden bij mijn ouders doorbreng dat er oesters aanwezig zijn en een flesje champagne koud staat. Frank wenkte ons wanneer hij weer iets heerlijks voor ons bereidt had. We hebben heel erg genoten en daarvoor nog mijn dank!

 

image3    image4

 Wijncursus Torres

Dat ene wijntje smaakte naar meer dus zijn we op zoek gegaan naar het wijngedeelte. Ons oog viel direct op een hele grote stand van Torres waar ze van wijnvaten gemaakte stoelen hadden. Zeer ingenieus en ze zaten nog prettig ook. Het was redelijk druk dus het was wachten op een plekje. Ik ging op onderzoek uit om ergens een lekker glas wijn te scoren, terwijl mama wachtte op een plekje. Bij terugkomst vertelde ze vrolijk dat we uitgenodigd waren voor een mini wijncursus. De man in kwestie sprak Engels met een zwaar Spaans accent, wat mij in zomerse sferen bracht. Hij vertelde vol passie over de verschillende wijnen van Torres en wij probeerde aandachtig te luisteren en de proeven. Echter waren er mensen die al te enthousiast bezig waren geweest met ‘proeven’ en waren om het erg netjes uit te drukken behoorlijk teut. Ik probeerde mijn focus te beperken tot de wijnspecialist, maar werd af en toe afgeleid door de hilarische uitspraken van onze mede cursisten. Weer een ervaring en een aantal wijntjes verder besloten we om nog een laatste rondje te lopen. De beurs liep op zijn einde en de standhouders waren klaar om af te sluiten en zelf een alcoholische versnapering te nuttigen.

image5

Ik wil Cashr graag bedankten voor de unieke kans om de Horecava zelf eens te mogen bezoeken. Ik heb erg genoten van de heerlijke culinaire verrassingen en bijpassende wijntjes. Daarvoor moet ik ook Frank Saris bedanken, die ons erg verwend heeft. En niet te vergeten mijn moeder dit dit soort uitjes altijd kan waarderen en gezellig kan maken. Kortom, een leuke en geslaagde dag waar ik veel indrukken heb opgedaan en erg genoten heb. Horecava 2016 je staat al in mijn agenda!

– Voor meer informatie over Cashr neem een kijkje op de site! Zeer innovatieve kassasysteem voor smartphones en tablets waarmee u bestaande kassa’s vervangt zonder kostbare apparatuur aan te schaffen.-

www.cashr.nl

Lindsay Tompson

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.