Beste Wijnwinkel én Beste WijnWEBwinkel 2015 bekend

Beste Wijnwinkel van het Jaar 2015 & Beste WijnWebWinkel van het Jaar 2015Afgelopen zondag werd  tijdens de jaarlijks terugkerende Perswijn Najaarsproeverij in Kasteel de Wittenburg (Wassenaar) de winnaars van de Verkiezing tot Beste Wijnwinkel van het Jaar 2015 én van de Verkiezing Beste WijnWEBwinkel van het Jaar 2015 bekend gemaakt. Nieuw dit jaar is de eretitel  ‘Aanbevolen Wijnwinkel’ en ‘Aanbevolen WijnWEBwinkel’. Wie deze eretitels dit jaar mogen dragen werd afgelopen zondag ook bekend gemaakt.

De Verkiezing tot Beste Wijnwinkel en WijnWEBwinkel

Deze verkiezing wordt al jaren georganiseerd door het wijntijdschrift Perswijn. Voorheen alleen voor fysieke winkels, maar sinds twee jaar loven we ook een prijs uit voor de beste wijnwebwinkel: een niet meer weg te denken platform in de wijnbranche. Het doel van deze verkiezing is onveranderd: ‘het bevorderen van de kwaliteit en het imago van de retailhandel in wijn’.

Voorheen werd de stemlijst samengesteld op basis van nominaties, dit jaar schrijft de onderneming zich zelf in voor deelname. Daarna vindt, als vanouds, de stemronde plaats, waarbij iedere wijnconsument op zijn/haar favoriete wijn(web)winkel kan stemmen. De top 25 die hieruit voortvloeit wordt, in plaats van de top 10 in voorgaande jaren, wordt door een vakkundige jury geïnspecteerd en beoordeeld. Deze onderwerpt de winkels aan een nauwkeurig onderzoek en vraagt de winkeliers om aanvullend cijfer- en documentatiemateriaal en bepaalt uiteindelijk de top 3 en welke winkel wordt uitgeroepen tot Wijnwinkel en Wijnwebwinkel van het jaar 2015.

De Beste Wijnwinkel van het Jaar 2015

Wie o wie is tot de jury uitgeroepen tot de Nederlands Beste Wijnwinkel van het Jaar 2015? De jury riep Thiessen Wijnkoopers uit Maastricht uit tot De Beste Wijnwinkel van het Jaar 2015. Wijnwinkels in Maastricht doen het goed. Won in 2013  Sauter Wijnen Maastricht de titel Beste Wijnwinkel, is het ging de titel vorig jaar naar Velp en wel naar  By the Grape winery Velp om dit jaar dus weer terug te keren in Maastricht. De jury zei over de winnende wijnwinkel 2015: “Hier kun je niet alleen terecht voor een fles wijn maar voor een totale wijnbeleving! Van zo’n winkel krijg je trek in wijn,” aldus de jury. (Perswijn).

Wijnkoperij Okhuysen (Haarlem) wist dit jaar de tweede plaats te bemachtigen. Over de nummer twee zei de jury:  “Prachtige, verzorgde winkel met een fantastich, veelzijdig assortiment”. Op nummer drie eindigde Rietveld Wines (Utrecht) en over deze wijnwinkel zei de jury: “Stijlvolle, en bijzondere architectonische winkel”.

De Beste WijnWEBwinkel van het Jaar 2015

Naast de Beste Wijnwinkel van het Jaar werd afgelopen zondag ook bekend gemaakt welke WijnWEBwinkel zich het komende jaar de Beste WijnWEBwinkel van het jaar 2015 mag noemen. En dit jaar is dat: www.degoudenton.nl. De jury zei over deze WijnWEBwinkel: “Een site die een zeer goed assortiment weet te combineren met een grote gebruiksvriendelijkheid, heeft de twee belangrijkste pijlers van een goede webwinkel te pakken”.

www.wijnvoordeel.nl behaalde een tweede plaats: “Hele goede marketing, website heeft een chatfunctie, dat is vrij uniek. Voortreffelijke informatie bij de wijnen”. En op de derde plaats, de winnaar van vorig jaar www.bythegrape.nl, eindigde dit jaar op de derde plaats.“Een veelzijdig assortiment, een duidelijke en mooie vormgeving, en uitstekende informatievoorziening.”, aldus de jury.

Aanbeveling

Nieuw dit jaar is de eretitel  ‘Aanbevolen Wijnwinkel’ of ‘Aanbevolen Wijnwebwinkel’. Alle wijnwinkels en wijnwebwinkels die een plaatsje in de top 10 hebben veroverd, mogen deze eretitel het komende jaar dragen. De winnaars zijn (in willekeurige volgorde!):

Aanbevolen wijnwinkels

Wijnhuis Zuid, Amsterdam

Wijnkoperij Van Leerzem, Middelburg

Bosman Wijnkopers, Den Haag

Wijnhandel Bas Baan, Zwijndrecht

Jos Beeres Wijnkoperij, Groningen

By the Grape Winery, Velp

By the Grape Winery, Amsterdam

Bron:Perswijn

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.