Wat is de beste wijnbar van Nederland?

wijnbar

WINELIFE en New Zealand Wine bezoeken 10 wijnbars voor de Wine bar of the Year verkiezing

Wine bars (of wijnbars op zijn Nederlands) zijn een populaire groeiende formule in de Nederlandse horeca. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar waar moet een goede wijnbar aan voldoen? En welke wijnbar is nu de beste? New Zealand Wine en WINELIFE, hét tijdschrift voor wijnliefhebbers, zijn op zoek naar dé ‘Wine bar of the Year’. In de afgelopen maanden heeft iedereen zijn/ haar favoriet kunnen doorgeven op de website www.wine-bars.nl. Er is massaal gestemd en dat heeft geresulteerd in een spannende nek-aan-nek race. De 10 wijnbars met de meeste stemmen zijn opnieuw een stapje dichter bij de titel Wine bar of the Year 2014. In de komende weken zal een professionele jury een onaangekondigd bezoek brengen aan alle genomineerde wijnbars, om zo tot een ultieme winnaar te komen.

Genomineerde wijnbarGenomineerde wijnbars bekend

De 10 genomineerde wijnbars, in willekeurige volgorde, zijn:

–          Vino d‘AmigoOud Beijerland

–          Wijncafé Lefebvre – Utrecht

–          Martins Brasserie Apeldoorn

–          PinotBreda

–          VinVin – Utrecht

–          The WineKitchenAmstelveen

–          Het Eigendom – Rotterdam

–          ZafVino – Arnhem

–          Vintage / Puur SmaeckHilversum

–          The Wine CellarAmsterdam

Een professionele jury onder leiding van Sharon van Lokhorst, hoofdredacteur van WINELIFE magazine, gaat een tour maken langs bovenstaande 10 wine bars. Deze jury zal de uiteindelijke winnaar kiezen en deze bekend maken in november 2014.

Over wine-bars.nl

Wijnbars worden in Nederland bezocht door een vaste doelgroep; mensen die op zoek zijn naar kwaliteit, gezelligheid en ervoor open staan om nieuwe wijnen te ontdekken. Vooralsnog werden wijnbars niet als zodanig geprofileerd op internet en bestond er nog geen overkoepelend (vrijblijvend) samenwerkingsverband. Met behulp van de website www.wine-bars.nl, een initiatief van New Zealand Wine, kunnen bezoekers die ‘fan’ zijn van een dergelijk concept gemakkelijk een wijnbar vinden wanneer ze bijvoorbeeld een avond of weekend in een andere stad zijn. De website heeft voor zowel de zoekende wijnconsument als de exploitanten een vriendelijk karakter. Het is geen kortings- of reserveringsite, er zijn geen afnameverplichtingen en bezoekers komen gemakkelijk op de websites terecht van de deelnemende wijnbars. In nagenoeg alle wijnbars die vermeld staan op de site kunnen wijnen uit Nieuw-Zeeland worden geproefd.

Over New Zealand Wine

New Zealand Winegrowers Association (NZW) is de nationale organisatie voor druiven uit Nieuw-Zeeland en de wijnsector. Het is een beroepsorganisatie gefinancierd door leden. De organisatie heeft op dit moment ongeveer 1000 telers leden en 700 wijnmakerij leden. NZW voert een breed scala aan taken uit ten behoeve van de druif en de wijn-sector inclusief juridische ondersteuning op regionaal, lokaal en internationaal niveau, het verstrekken van een wereldwijd marketing platform voor Nieuw-Zeelandse wijn en het organiseren van sectorbrede evenementen zoals de Bragato Conferentie en Awards en de Air New Zealand Wine Awards. www.nzwine.com

– persbericht –

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.