De Wijnagenda: Verkiezing Beste amateur Wijnkenner van Nederland 2012

Zaterdag 1 en zondag 2 september organiseert de Stichting Stapel op Wijn in Dordrecht het culinair wijn-evenement ‘Stapel op Dordt’. In Park Merwestein kunnen diverse wijnen en spijzen (tegen een kleine vergoeding) geproefd worden en tevens is er de verkiezing Beste amateur Wijnkenner van Nederland 2012 (Connaisseur en Vin).

Verkiezing Beste Amateur Wijnkenner Nederland 2012Beste amateur Wijnkenner van Nederland

Tijdens ‘Stapel op Dordt’, georganiseerd door Stichting Stapel op Wijn, wordt voor de 3e keer de jaarlijkse verkiezing ‘Beste amateur Wijnkenner van Nederland’ (Connaisseur en Vin) gehouden, waaraan bezoekers kunnen deelnemen. Na een aantal proefsessies (blind), worden de finalisten voor de beste amateur wijnproever van Nederland gekozen.

Na deze voorrondes op zaterdag en zondag worden zondagavond de tien kandidaten voor de finale bekendgemaakt. Die vindt een week later plaats op een historische Dordtse locatie. De jury bestaat uit Ruud Verhagen, Jan Pieter de Vlieger, Ronald Heijden en Kees Thies.

De winnaar van de verkiezing ‘Beste amateur Wijnkenner van Nederland’ mag zich niet alleen een heel jaar lang “Connaisseur en Vin” noemen, ook krijgt de winnaar een exclusieve wijnreis voor twee personen. Tevens zijn er ook prachtige wijnpakketten te winnen.

(Voor-)inschrijven voor deelname aan de verkiezing kan via info@stapelopwijn.nl.

Praktische informatie:

Wanneer: zaterdag: 1 september 2012 & Zondag: 2 september 2012

Waar: Park Merwestein, Sint Jorissen 75, 3311 PK Dordrecht

Tijdstip: zaterdag van 15:00 uur tot 23:00 uur & zondag van 14:00 uur tot 22:00 uur

Kosten: 16 jaar en ouder€ 5,00 (incl. proefglas), kinderen 2 t/m 15 jaar€ 2,50 (incl. verrassing)

(Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop of aan de kassa (alleen pinbetaling mogelijk) zolang de voorraad strekt.)

Een impressie

In het onderstaande filmpje een impressie van de eerste keer dat de verkiezing Beste amateur Wijnkenner van Nederland plaatsvond.

 

 Heb jij een leuke tip voor onze Wijnagenda, laat het ons dan weten! (info@wijnbloggers.nl)

Kijk voor meer wijnproeverijen, wijndiners en andere wijnevenementen in september en oktober ook eens op onze Wijnevenementenpagina.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.