Bergerac wijnen zijn zó 2014

Bergerac wijnen - Bergerac wijnen campagne

De campagne voor Bergerac wijnen wordt voortgezet in 2014 onder het motto “Zo naturel! Bergerac wijnen”. Het wordt het derde jaar vol activiteiten die Alterego Marketing & Creation voor Bergerac gaat voeren. Van 13-15 januari zullen vier producenten de wijnstreek vertegenwoordigen op Wine Professional. Momenteel loopt er nog een halslabelactie op de winkelvloer in samenwerking met Vacanceselect. De online community op Facebook zet zich voort.

Bergerac wijnen met toekomst

Afgelopen zomer selecteerde Perswijn een top 30 en noemde Bergerac ‘de smaak van de toekomst’. Bergerac wijn is een begrip en is vooral een blijver. Bij deze eigentijdse wijnen hoort het bouwen van een dynamische online community. Op Facebook maakt de consument kennis met Roxanne, Manon en Alexandre die met een groene camper door de Dordogne trekken. De meeste Nederlanders zullen de Bergerac wijnen kennen van hun vakanties in dit populaire gebied. Vandaar ook de samenwerking met VacanceSelect.nl die diverse prijzen ter beschikking stelt. Het zijn vooral de minder bekende, maar kwalitatieve AOC’s zoals Pécharmant, Montravel, Monbazillac, Saussignac en Rosette waarmee de regio opnieuw op de kaart wordt gezet. Op de winkelvloer kan de consument via halslabels nog steeds meedoen aan de online wedstrijd en kans maken op een verzorgd verblijf in de Bergerac. Deze actie loopt nog tot februari 2014.

Campagne Bergerac Wijnen

 – persbericht –

 Over Bergerac & Bergerac Wijnen

De wijnstreek Bergerac is gelegen rondom de stad Bergerac in de Dordogne. Het beeld van deze streek wordt bepaald door landerijen, wijnstokken en vee. De wijnbouw in de Bergerac verschilt niet veel van de wijnbouw in de Bordeaux en geschiedt dan ook onder vrijwel dezelfde omstandigheden. De grondsoorten in Bergerac varieren van grind tot mergel, van kalksteen tot klei. Ook het klimaat in Bergerac lijkt op dat van de Bordeaux. De Atlantische Oceaan heeft er veel invloed. Dit betekent dat  er zachte winden waaien, die de wijngaarden tegen kou beschermen. Ook de rivier de Dordogne heeft veel invloed. De rivier slaat de warmte van de dag op en geeft deze in het voorjaar (bij vorst) af als mist, waardoor de wijngaarden weer beschermd worden tegen bevriezing.

De Bergerac streek omvat zo’n 12.000 hectare aan wijngaarden. De aangeplante druivenrassen verschillen niet veel van de druivenrassen die in de Bordeaux zijn aangeplant. Bergerac wijnen worden veelal gemaakt van de blauwe druivensoorten Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Malbec en voor witte Bergerac wijnen worden veelal de witte druivensoorten  Sauvignon Blanc, Sémillon, Muscadelle en Ugni Blanc gebruikt.

De Bergerac kent 13 verschillende Appellations van rood, droog wit tot zoet wit. De Appellations van de Bergerac zijn:

 • Bergerac Rouge
 • Bergerac Sec
 • Bergerac Rosé
 • Cotes de Bergerac Blanc
 • Cotes de Bergerac Rouge
 • Pécharmant (Hier komen de beste rode wijnen vandaan.)
 • Montravel Rouge
 • Montravel Blanc
 • Haut-Montravel
 • Cotes de Montravel
 • Rosette
 • Saussignac
 • Monbazillac (Hier worden wijnen gemaakt die lijken op de Sauternes wijnen. Dit zijn likeurachtige wijnen)

Appellations Bergerac WIjnen

 

 

4 Reacties
 1. Heerlijke wijn!
  Op de terugreis naar huis gaat er altijd een doos van deze wijn mee, in Nederland is deze wijn wel te verkrijgen maar tegen een behoorlijke prijs!

 2. ik drink hier een glas bergerac uit 1995 het is sec wijn ik ontkurkte hem en de kurk brak al af, ik heb m ooit kadeau gekregen de kleur ziet eruit als sherry ipv wit, ik vind m afschuwlijk is ie nog wel goed?

  1. Als de kleur, geur en smaak niet lekker is dan is de wijn vaak niet goed. Wijn moet wel naar wijn smaken en het gevaar met oude wijnen is dat deze bv door verkeerde opslag niet meer naar wijn smaken maar naar sherry. Wijn moet je dus zo veel mogelijk drinken en eigenlijk niet bewaren, want dan loop je risico’s.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.