Bellofresco exporteert échte lambrusco’s en pignoletto

bellofrescoAls we het hebben over Lambrusco dan komen daar niet altijd de meest positieve reacties op. Een tijdje geleden was de drank populair maar werd de jaren die daarop volgde weer van zijn troon gestoten. Denk aan de populaire cocktails zoals gin-tonic of andere drankjes die de afgelopen jaren volop te vinden waren op ieder terras. Lambrusco werd een beetje naar de achtergrond gedrukt. En juist daar willen we een einde aan maken. Als je je goed laat inlichten dan heeft de wereld van Lambrusco ook een heleboel heerlijks te bieden. Maak daarom kennis met pampampam *tromgeroffel*: Bellofresco.

Wat is Bellofresco?

Wij kunnen ons voorstellen dat deze naam je nog niet bekend in de oren klinkt. Geen enkel probleem, we verklaren ons graag nader.

bellofresco-2De jonge Italiaanse wijnboer Alberto Pezzuoli is ’t zat en wil graag internationale erkenning voor de miskende en onbekende wijnen uit Emilia-Romagna. Onder de naam Bellofresco exporteert hij zijn beste ambachtelijke lambrusco’s en pignoletto. Nederland is het eerste land dat kennismaakt met Bellofresco.

Bellofresco blaast een miskende én onbekende wijn, respectievelijk lambrusco en pignoletto, nieuw leven in. De wijnproducent Azienda Agricola Pezzuoli is initiatiefnemer en Nederland is uitgekozen als ‘proeftuin’. Bellofresco is een licht mousserende wijn van hoge kwaliteit, droog van smaak en heeft een – voor dit type wijn – hoger alcoholpercentage: 11,5%. Bovendien is de kwaliteit te herkennen aan het label D.O.P. (Denominazione di Origine Protetta), dat de herkomst van de druiven en het productieproces garandeert.

Nederlanders krijgen nu eindelijk de kans te ervaren waartoe een goede lambrusco en pignoletto in staat zijn. Bellofresco is verkrijgbaar als Grasparossa (rode lambrusco), Pignoletto (altijd wit) en Rosato (rosé lambrusco). Geniet van deze, met alle respect, boerenwijnen tijdens aperitivo en/of eten.

Emilia-Romagna is zelfs voor Italianen een échte fijnproeversstreek. In deze regio zijn onder meer uitgevonden: lasagna, tortellini, mortadella, piadina, Prosciutto di Parma en Parmigiano Reggiano. Ook de wereldberoemde azijn, Aceto Balsamico, vindt zijn oorsprong in hetzelfde gedeelte van Italië. Kortom, daar moeten wel goede wijnen vandaan komen.

Bellofresco is alleen online te koop én verkrijgbaar bij de betere horeca. Attenzione: drink Bellofresco koud en geef de fles(sen) een plek in de koelkast. Robe di Damo uit Haarlem is aangesteld als importeur van Bellofresco in Nederland.

Afbeeldingsresultaat voor strandWijnbloggers proeft

Zo, nu weet je alles over Bellofresco, behalve dan wat je zelf van de wijn vindt. Wij weten dat al, want we hebben uiteraard even zelf van de proef op de som genomen. Het feit dat wijn fan zijn van bubbels maakt het al een feest om Bellofresco te drinken. Uiteraard moeten zowel de witte, rosé en de rode variant koel gedronken worden anders is de bubbel iets té enthousiast aanwezig. De zuren zijn erg goed in balans en ook de ‘bubbel’ is een genot in de mond. Alle drie de wijnen bevatten relatief wat meer alcohol en dat kunnen wij juist waarderen. De wijnen staan als een huis en worden niet flauw vanwege teveel zoet of een te laag alcoholpercentage. Wij hebben heel erg genoten en zijn aangenaam verrast. Dit warme weer vraagt toch echt om een gekoelde wijn. Een mousserende wijn maakt het toch wat bijzonderder om wijn te drinken. Laten we vieren dat Bellofresco in ons leven is gekomen en ga eens op onderzoek uit!

Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje op de website. Bij voorbaat proost!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.