Bellavita: Best of Made-in-Italy komt naar Amsterdam

bellavita videoOntdek het beste en het nieuwste op het gebied van Made-in-Italy food en drinks op Bellavita Expo Amsterdam 2016. De tweede editie van deze nieuwe vakbeurs is in de Amsterdamse RAI op zondag 20 en maandag 21 november. Wat kunnen we verwachten? Zeven vragen aan de organisator Quiris Media.

Hoe kijken jullie terug op de eerste Benelux-editie van Bellavita Expo?

Daar kijken we met grote tevredenheid op terug. Bellavita 2015 in Amsterdam trok meer dan 4.200 bezoekers. De 152 exposanten presenteerden samen 400 nieuwe producten. We verwachten dit jaar in Amsterdam 200 standhouders, die meer dan 800 nieuwe producten zullen showen.

De historie van Bellavita in het kort?

Bellavita begon in 2013 in Londen. Vorig jaar waren we voor het eerst ook in Amsterdam. Eerder dit jaar was de vakbeurs in Chicago en volgend jaar gaan we tevens naar Warschau in Polen. Bellavita streeft ernaar om wereldwijd de benchmark voor Italiaans eten en drinken te worden.

Welke exposanten zijn er op Bellavita Expo Amsterdam?

Leveranciers van alle mogelijke authentiek Italiaanse levensmiddelen tonen hun waar en laten je proeven. Er zijn veel kleinschalige, ambachtelijke producenten te ontdekken. Je kunt ze vergelijken met de beroemde merken die de Italiaanse keuken wereldwijd zo geliefd hebben gemaakt, want die zijn er ook. Alle aanwezige bedrijven zoeken handelsmogelijkheden in Nederland en België.

Aan welke Italiaanse producten moeten we zoal denken?

Bellavita is het grootste B2B-evenement in de Benelux waar Italiaanse producenten en de Nederlandse en Belgische (groot)handel elkaar ontmoeten. Er is echt álles op het gebied van Italiaans eten en drinken te vinden: pasta, pizza, wijn, kruiden, chocola, koffie, likeur en ander gedistilleerd. Vers, diepvries en conserven. Groenten, rijst, charcuterie, limoncello, bier, frisdrank, kaas, vis, ijs, truffel en nog veel meer.

Hoe vinden producten een plek op de Belgische en Nederlandse markt?

Een belangrijk onderdeel van de beurs zijn de Bellavita Awards. Dit is het eerste internationale awards-programma voor de erkenning van de beste Made-in-Italy food en drinks. Een panel deskundige juryleden, waaronder chef-koks, experts en inkopers, proeven en kwalificeren de producten. Zo worden de meest uitzonderlijke producten in de schijnwerpers gezet.

Kunnen Nederlandse en Belgische bedrijven een stand huren op Bellavita?

Jazeker kan dat, graag zelfs. Importeurs, leveranciers en groothandelsondernemingen zijn welkom om hun range Made-in-Italy producten op Bellavita te presenteren. Neem voor meer informatie contact op via info@quirismedia.com

Welke masterclasses en andere demonstraties zijn er dit jaar?

Beroemde topchefs verzorgen live kookdemonstraties in de food- en wijntheaters. We hebben dit jaar onder anderen in de show: driesterrenchef ­Thomas Bühner, tv-kok Giovanni Caminita van 24Kitchen, eco-chef Tom Hunt en sterchef Paolo Cappuccio uit Napels die beroemd is om zijn gerechten met olijfolie. Dit jaar organiseren we ook discussiepanels met experts uit de food- en beverage-business. Tevens staat er een masterclass bier en wijn proeven op de agenda.

Kijk hier voor het volledige programma van Bellavita Expo Amsterdam 2016

Bellavita Expo is (net)werken en genieten tegelijk. Meld je gratis aan:

image BellaVita

Zondag 20 november, 10:00 – 17.30 uur
Maandag 21 november, 9:30 – 17.30 uur
Locatie: Amsterdamse RAI

Bestel hier uw GRATIS TICKET

Zelf met een stand op Bellavita Expo staan?
Neem contact op met de organisator via info@quirismedia.com

Meer info over Bellavita Expo:
www.bellavita.com

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.