Amerikaanse wijnexport nieuw record in 2012

Amerikaanse wijnexport - wijnvatenDe Amerikaanse wijnexport bereikte in 2012, ondanks dat de export naar Hong Kong daalde met bijna een derde, een nieuw record. Het totaal aantal geëxporteerde liters Amerikaanse wijn kwam in 2012 uit op 424,6 miljoen liter.

Amerikaanse wijnexport

De Amerikaanse wijnexport steeg in 2012 met 2,6 procent naar een waarde van bijna 1,43 miljard Amerikaanse dollars. De export van Amerikaanse wijn nam naar praktische alle gebieden toe.

Met uitzondering dan van de export naar Hong Kong. Na een sterke groei van de export naar Hong Kong in 2011, daalde deze in 2012 met 30 procent tot een totaalbedrag van 115 miljoen dollar. Ondanks de daling van de export naar Hong Kong is Hong Kong nog steeds de derde exportmarkt waar de meeste Amerikaanse wijn naar toe gaat.

90 procent van de geëxporteerde wijn is afkomstig uit Californië en vooral de verkoop van Californische wijn aan China nam toe. Een stijging van 18 procent tot een waarde van 74 miljoen. De toenemende populariteit van Californische wijn in China is mede te danken aan een grote campagne om Californische wijn te introduceren in China.

De grootste markt voor Amerikaanse wijn blijft de Europese Unie. Ondanks de economische malaise in Europa werd er ook meer Amerikaanse wijn naar Europa geëxporteerd. De Amerikaanse wijnexport naar Europa nam toe met 1,7 procent en

De export naar de Europese Unie, de grootste markt voor Amerikaanse wijnen, steeg met 1,7% tot een totaal van 485 miljoen dollar. En ook de export naar Canada steeg behoorlijk; een groei van 14 procent naar 434 miljoen dollar. Deze exportgroei naar Canada onderstreept het optimisme dat bij vele wijnhuizen over de hele wereld heerst over deze (aantrekkelijke) markt.

Bron: Wine Institute

Gerelateerde berichten

Wijn film De Amerikaanse wijnindustrie
Staat Amerikaanse wijnindustrie – infographic
Meer bulkwijn naar de VS in 2012
Filmpje: De geschiedenis van wijn in Amerika

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.