Adelaide, de wijn hoofdstad van de Zuid-Australië?

Adelaide, de wijn hoofdstad van de Zuid-Australië?Als het aan de Zuid-Australische wijnmakers ligt in ieder geval wel, want zij gaan een campagne lanceren om Adelaide hét Bordeaux van Zuid-Australië te maken.

Adelaide, wijn hoofdstad van Australië?

De Zuid-Australische wijnmakers willen Adelaide de wijn hoofdstad van het land maken. Dat wat Bordeaux is voor Frankrijk, moet Adelaide worden voor Australië. Met de gelanceerde campagne willen de wijnmakers er voor zorgen dat Adelaide meer geïdentificeerd wordt met wijn en de Australische wijnstreken. Volgens Marc Allgrove, woordvoerder van de SA Wine Industry Association produceert deze regio 75 procent van de beste wijnen en omvat de regio de meest bekende wijnstreken en zijn de meest prestigieuze wijnhuizen hier gevestigd.

“Maar als onze wijnmakers in het buitenland zijn, moeten ze uitleggen waar Zuid- Australië ligt,” zegt  Allgrove tegen The Australian. Wat Bordeaux is voor Frankrijk, Florence voor Italië en San Francisco voor Amerika, moet Adelaide worden voor Australië; de wijn hoofdstad van het land. Tenminste als het Allgrove en de wijnmakers ligt…

De gelanceerde campagne moet er voor zorgen dat er het komende jaar elke dag een bijzondere ervaring geboden wordt. Voor de campagne is een app (365daysoffoodandwine), voor zowel de iPhone als Android, ontwikkelt die de honderden wijnbars, wijnkelders, restaurants en cafés onder de aandacht van de mensen moet brengen.

Bron: The Australian

 Deze week nog meer op Wijnbloggers.nl

Wijn film – Trailer Red Obsession
Achterhoeks Goud – Moj’s Kieken Rood
Vooruitzichten Nieuw-Zeelandse wijnoogst 2013 uitstekend
Cees van Casteren voorzitter Verenigde Vinologen Nederland
Fotograaf legt complexiteit smaken druivenrassen schitterend vast
Teroldego Rotaliano 2009 Riserva van de Lidl
Welke wijnproeverijen zijn er dit weekend?
Stoot Pinot Noir de Riesling van de Duitse troon?
Vina la Rosa La Capitana Carmenère van Gall&Gall
Moscato d’Asti, een frisse en frivole bubbel
Opening Utrechtse Winery By the Grape
Wijn app Wine Profiles een aanrader?

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.