Achterhoeks Goud – Moj’s Kieken Rood

Achterhoeks Goud - Moj's kieken - wijngaarden AchterhoekNu we toch bezig zijn met een rondje langs de supermarkten en de slijterijketens, ben ik gisteren even snel naar de Mitra gereden om daar eens even rond te neuzen en na wat wikken en wegen, viel mijn keuze op de Achterhoeks Goud – Moj’s Kieken Rood, een wijn van Nederlandse bodem. Altijd leuk.

Gisteravond laat de wijn lekker geproefd, niet met ons wijnproefpanel, maar gewoon thuis met manlief.

Achterhoeks Goud - Moj's kiekenAchterhoeks Goud – Moj’s Kieken Rood

Goed wat staat er allemaal op de fles? Het is wel handig om te weten wat je gaat drinken!

Wijnhuis: Verenigde Achtehoekse Wijnbouwers
Soort wijn: Rode wijn
Alcohol: 12%
Flesinhoud: 75cl
Druiven: Diverse druiven (Rondo, Cabernet Cortis, de Pinotin)
Land: Nederland
Regio: Achterhoek

Achterhoeks Goud -Moj's Kieken Rood - Verenigde Achterhoekse WijnbouwersDe Verenigde Achterhoekse Wijnbouwers

De Achterhoek heeft zich ontwikkeld tot het grootste Nederlandse wijnbouwgebied. Twaalf wijnbouwers met ruim twintig hectare aan wijngaard hebben zich aangesloten bij de Coöperatief Verenigde Achterhoekse Wijnbouwers (CVAW).  In 2003 hebben 12 boeren een coöperatie gevormd. Met veel passie voor wijnen hebben ze veel ervaring en kennis opgedaan met de wijnteelt in Nederland. Met name kennis op het gebied van de nieuwe druivenrassen, het onderhouden van de wijngaard, het oogst- en vinificatieproces. De afgelopen jaren is de coöperatie professioneel begeleid door de internationaal bekende wijnmakers Markus Regnery uit Duitsland en Oliver Meckler uit Zuid-Afrika.

De leden van de coöperatie profiteren van een gunstig Gelders klimaat en een optimale bodemgesteldheid.  Hierdoor is men in staat om prima wijnen te produceren. De druiven worden verwerkt in een moderne wijnkelder, waar de wijn ook wordt gebotteld. Naast het verbouwen van druiven wat de hoofdinkomsten is, verzorgen de verschillende wijngaarden interessante activiteiten, waaronder wijnproeverijen, rondleidingen, bedrijfsuitjes en evenementen, zoals de jaarlijkse ‘Nacht van de Wijngaard’. De Achterhoekse wijnen hebben al verschillende prijzen gewonnen zoals twee maal goud bij de Berliner Wein Trophy 2010.

Wat proeven we?

Deze Achterhoeks Goud –  Moj’s Kieken Rood heeft een mooie dieprode kleur (met een lichte paarse gloed vond ik, maar mijn mede-proever was dat niet met mij eens) en geurt naar rood/donker fruit en ik moet daarbij gelijk denken aan kersen en bramen. Ook proef ik wel iets kruidigs. De geur komt ook in de smaak terug en je proeft dan ook lekker rood fruit en wat tannine. De smaakt van de wijn blijft ook nog even lekker in de mond hangen.

Conclusie m.b.t. de Achterhoeks Goud – Moj’s Kieken Rood

Deze Achterhoeks Goud – Moj’s Kieken Rood is een lekkere, stevige wijn en daar houd ik wel van. Evenals de smaak van kers, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Ik lees bij de beschrijving van de wijn dat deze goed zal smaken bij de barbecue en daar kan ik me zeker in vinden!

Waar kan je de Achterhoeks Goud – Moj’s Kieken Rood kopen?

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.