Nederlandse Wijngaarden: De Oude Waalstroom (video)

Open dagen Nederlandse Wijngaarden 2012Nederlandse wijngaarden; we hebben het er al vaker over gehad hier op Wijnbloggers.nl en zullen dat ook blijven doen! Dat er in Nederland aan wijnbouw wordt gedaan, dat is bij de meeste mensen wel bekend. Maar dat er zo’n 200 Nederlandse wijngaarden verspreid over alle provincies in Nederland zijn; dat is misschien niet bij iedereen bekend. 200 Nederlandse wijngaarden; dat is toch wel iets om trots op te zijn. Net als op de wijn die deze Nederlandse wijngaarden maken, want daar zitten echte juweeltjes tussen!

Niet alleen wij bij Wijnbloggers zien de schoonheid van de Nederlandse wijngaarden, ook  Tasty Tales, een initiatief van een stel freelance filmmakers, zien dit en hebben verscheidende video’s gemaakt over de Nederlandse wijngaarden. Video’s die wij natuurlijk graag op Wijnbloggers.nl delen! Eerder lieten we hier al de video’s over Domein Hof te Dieren en Wijngaard Saalhof in Wognum zien. Vandaag is de video van Wijndomein De Oude Waalstroom, gelegen in de Bommelerwaard, aan de beurt!

In het kort: Wijndomein De Oude Waalstroom

Huib Overmars en Lotte Rippen krijgen begin 2007 de mooie kans om het, dan 10 jaar oude, wijndomein de Oude Waalstroom over te nemen. Het Wijndomein bestaat uit ruim twee hectare grond, waarvan anderhalve hectare bedoeld is voor wijnbouw. Het grootste gedeelte van de druivenstokken is tussen 1998 en 2000 aangeplant. In 2008/2009 hebben Huib en Lotte zelf ook nog 1100 druivenstokken aangeplant. Op het wijndomein staan ook nog verschillende fruit- en notenbomen en ander klein fruit. Op het wijndomein staan druivenstokken van 8 verschillende druivenrassen. Vier witte rassen, Johanniter, Solaris, Bianca en Palatina en vier blauwe rassen, Regent, Rondo, Cabernet Cortis en Cabernet Cantor.

Wijndomein De Oude Waalstroom bevindt zich aan de Jannestraat 1a in Hurwenen (5327KR).

Wil je meer weten over Wijndomein De Oude Waalstroom? Zaterdag 20 en zondag 21 september 2014 is Wijndomein De Oude Waalstroom geopend tijdens de Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2014!

Video Wijndomein De Oude Waalstroom

Bovenstaande video is gemaakt door Tasty Tales, een initiatief van een stel freelance filmmakers, met meer dan 15 jaar ervaring in het maken van films en tv-programma’s voor een groot aantal (publieke) omroepen, die nu hun droom willen laten uitkomen: het combineren van onze liefde voor goed en eerlijk geproduceerd eten en drinken met onze passie voor filmmaken.

Meer video’s van Tasty Tales vind je op YouTube!

Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2014

In het weekend van 20 en 21 september zullen vele Nederlandse wijngaarden hun poorten weer openen tijdens de Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2014! Zoals elk jaar zullen we hier op Wijnbloggers.nl natuurlijk ook dit jaar weer volop aandacht besteden aan deze Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2014!

Meer lezen over de Nederlandse Wijngaarden? Kijk dan hier!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.