6 mei Sauvignon Blanc Day 2016

Hoofdrol voor Nieuw-Zeeland tijdens Sauvignon Blanc Day 2016

Eén van ’s werelds nieuwste én meest bekende Sauvignon Blanc producenten

Amsterdam, 4 mei 2016 – Aanstaande vrijdag 6 mei is het weer zo ver en wordt wereldwijd International Sauvignon Blanc Day gevierd. Er is geen twijfel over mogelijk dat Sauvignon Blanc bijzonder is, zeker in Nieuw-Zeeland. Dit druivenras is zelfs verantwoordelijk voor de ontdekking van Nieuw-Zeeland als wijnland. Eerder dit jaar werd al de International Sauvignon Blanc Celebration (ISBC) georganiseerd in Marlborough. En aankomende vrijdag zijn de spotlights dus opnieuw gericht op de savvy’s!

SBD, Sauvignon Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland
In de jaren ’70 van de vorige eeuw is Nieuw-Zeeland gestart met het produceren van wijn. Nieuw-Zeelanders hielden meer van bier, waardoor de wijnproductie langzaam op gang kwam. Ruim dertig jaar later hebben ze dat ruimschoots ingehaald. Nieuw-Zeeland draait mee met de wijn-wereldtop en staat vooral bekend om zijn stuivende, zuivere en superfruitige Sauvignon Blanc; de druif die Nieuw-Zeeland als wijnland op de kaart heeft gezet.

Nieuw-Zeeland kent veel kleine wijnboeren die onderling samenwerken. De bekendste wijngebieden zijn Hawke’s Bay en Gisborne op het noordereiland en Marlborough en Nelson op het zuidereiland. De eerste Sauvignon Blanc stokken werden in Marlborough gepland en vandaag de dag is 66 procent van de totale productie Sauvignon Blanc. De kenmerkende stijl blijft groeien in populariteit want nergens ter wereld smaakt Sauvignon Blanc zo explosief, fris en weelderig tegelijk als die uit Nieuw-Zeeland.

Over New Zealand Wine
New Zealand Winegrowers Association (NZW) is de nationale organisatie voor druiven en de wijnsector uit Nieuw-Zeeland. Het is een beroepsorganisatie die wordt gefinancierd door de leden zelf. De organisatie heeft op dit moment ongeveer 1000 telers en en 700 wijnmakers als. NZW voert een breed scala aan taken uit ten behoeve van de druif en de wijn-sector. Dit geldt voor juridische ondersteuning op regionaal, lokaal en internationaal niveau, het verstrekken van een wereldwijd marketing platform en het organiseren van sector brede evenementen zoals de Bragato Conferentie en verschillende New Zealand Wine Awards. www.nzwine.com.

-Persbericht- 

1 Reactie
  1. Sauv blanc haalde me – jaren geleden – als beginnende wijndrinker over de streep. Wat een geuren. Yummmm!!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.